Najcitiraniji srpski naučnik akademik Ivan Gutman rangiran u 0,05 posto najboljih naučnika na svetu

Ostavite komentar


  1. Lepo je ovo pročitati. No pitanje je šta društvo ima od pisanja radova na kilo?

  2. Izgleda da nije u AV sekti???!! Inače bi prostaci zvonili na sva zvona, a „najveći Srbin ikada“ bi mu poklonio lap-top!!! Nego, gospodin biće ima kičmu a i mozak ga dobro služi – nije on na nivou secikese i onog izgibljenog i pokvarenog AV matematičara!!

  3. Ja bih pre svega zamolio novinara „Z.S.M.“ da pre svega analizira razna rangiranja na osnovu kojih će biti preneti tekstovi sa više smisla.
    G. Gutman nije u 0.05% najboljih naučnika, već je u 0.05% najcitiranijih naučnika i složićete se da je to velika razlika. Sa druge strane, potrebno je pogledati radove G. Gutmana i uvideti kako zapravo se dolazi do 0.05% citiraniosti. Ukratko: Napravite svoj časopis, povežete se sa nekoliko prevaranata poput vas i onda ide kružno citiranje. Ja vas, vi mene. U tom citiranju dodajemo kineze, induse, arape i eto uspeha.
    U svojoj biografiji navodi da ima preko 1,520 radova od 1971. i nekoliko knjiga. Ukoliko uzmemo da je to period od 50 godina, g. Gutman je objavio 30 radova godisnje. Postavlja se pitanje, kada je g. Gutman vršio istraživanja, kada je držao nastavu, kada je radio neke korisne stvari.
    Ja bih voleo da vidim šta je Univerzitet u Kragujevcu dobio od g. Gutmana, od njegovih istraživanja. Da li je bilo projekata sa hemijskom industijom? Da li je neka hemijska industrija primenila istraživanja g. Gutmana? Da li strani studenti dolaze u Kragujevac kako bi pokupili znanje g. Gutmana?
    I tu je mnogo, ali mnogo pitanja bez logičnih odgovora.
    Te liste su i smišljene za zaludne ljude, ljude bez cilja u nauci već samo prisvajanje novca.
    SANU treba zatvoriti i sve ljude otpustiti, jer praktično nema koristi od njih. Gomila prevaranata.

Ostavite komentar


Društvo

Šapić menja natpise na BAS-u: Izbacuje latinicu 7

Šapić menja natpise na BAS-u: Izbacuje latinicu

Svi natpisi, informacije i obaveštenja na Glavnoj autobuskoj stanici (BAS) u Bloku 42 biće ispisani ćirilicom i na engleskom jeziku, a uskoro kreće i menjanje svih tabli i naziva ulica, koje će biti samo tako napisane, najavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, preneo je Beoinfo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.