Odmah posle izgubljenog duela sa Partizanom u Crvenoj zvezdi priznali su da ni treću sezonu zaredom neće biti šampioni, dok na suprotnoj strani Topčiderskog brda ni sa četiri boda prednosti neće da slave titulu.


– Ne primamo čestitke sve dokle i teoretski ne „overimo“ prvo mesto. Da smo se već u subotu proglasili šampionima to bi značilo da nemamo poštovanja prema OFK Beogradu i Mladom radniku, ekipama koje se bore za Evropu, odnosno opstanak u ligi, i imaju puno pravo da nas „napadnu“. U subotu smo proslavili pobedu nad večitim rivalom. Ništa više. Nismo neozbiljni – ne preskače stepenike kapiten crno-belih Mladen Krstajić.

Možete li, ipak, da zamislite novi veleobrt na vrhu tabele?

– Fudbal je baš zbog svoje nepredvidljivosti toliko uzbudljiv, atraktivan i popularan. Ne verujem, ipak, da možemo ponoviti Zvezdinu grešku i ispustiti ovoliku prednost. Nema opuštanja.

Ako je osvojite hoćete li biti ponosni na titulu, za koju večiti rival tvrdi da vam je poklonjena? Zaista mislite da ste je zaslužili?

– I te kako smo je zaslužili. Zato što imamo najbolji tim u zemlji, nemamo nijedan poraz, zbog toga što smo dobili oba večita derbija, najduže igrali u Evropi… Zato što smo preživeli sve turbulencije u klubu, a bilo ih je mali milion od juna, zbog toga što smo „vaskrsli“ kada su nas svi prežalili. Ovo će biti najčistije osvojena titula u mojoj karijeri. Draža mi i od duple krune s Verderom. Privilegija je trofejom završiti karijeru, a uz to još biti vođa tima.

Trener Stanojević tvrdi da je bio siguran da ne možete primiti gol. Kako ste vi videli derbi?

– Umorio sam se kao „pas“, sve me boli, pošto pre derbija mesec dana nisam trenirao punom snagom, ali na poluvremenu sam imao utisak da je 45 minuta prošlo za deset sekundi. Nije bilo lepote, ali je ritam bio ubitačan, a diktirao ga je Partizan. Imali smo potpunu kontrolu nad mečom i jasnu ideju kako da ga dobijemo. Svi smo se perfektno postavljali i kretali. Zato je Zvezda bila bezopasna.

Opšti je utisak da ste bili centralna figura derbija. Bili ste svesni lične superiornosti?

– Nisam išao na kartu fizičke snage, jer ne mogu da se trkam i „bijem“ sa toliko mlađim igračima. Držao sam se svog iskustva, pregleda igre i psihičke stabilnosti. Moji klinci su me pomagali njihovom energijom i taktičkom disciplinom, a ja njih svojim savetima i autoritetom. Da nije bilo njih ne bih se ni ja video. Mada, prija čoveku kada sa 36 godina upadne u oči navijačima, medijima i menadžerima koji su došli da gledaju Partizanovu i Zvezdinu decu.

Šta ćete uraditi na kraju sezone – odmoriti se za poslednju godinu ugovora s Partizanom, sesti u fotelju sportskog direktora ili opet otići u neki inostrani klub?

– Na raspolaganju sam Partizanu, koji je poslednja stanica moje igračke karijere. Videćemo, u ovom trenutku znam samo da krajem maja idem na tradicionalno pecanje u Norvešku – ne želi da otkriva karte iskusni štoper „parnog valjka“. 

„Slučaj Kadu“

– Nisam siledžija, faul nad Lazetićem nije bio smišljen potez, već spontana reakcija u nameri da pre rivala stignem do lopte, posle sudijskog sviranja prekršaja nad Lomićem koje nisam čuo. A start nad Kaduom bio bi čist penal da je Brazilac odmah krenuo ka lopti, umesto što je naskočio na mene i gurnuo pre nego što sam ja njega – tumači defanzivac Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari