Stanovnici Starog Slankamena, mesta na Dunavu u inđijskoj opštini, kao i vikendaši i pacijenti ovdašnje Specijalne bolnice žalili su se nadležnima od opštine do Pokrajine zbog nepodnošljive najezde komaraca.

Oni traže da se preduzmu odgovarajuće mere za uništavanje ovih napasti koje im zagorčavaju život. Prema rečima direktorke specijalne bolnice dr Mire Albot, situacija je do te mere ozbiljna da bolesnici koji mogu tokom vikenda odlazi kući zbog komaraca.

– Prosto je situacija postala nepodnošljiva. Bolesnici odlaze kući, vikendaši napuštaju kuće za odmor, a meštani se u večernjim satima kada bi trebalo da širom otvore prozore i provetre svoje domove, zablindiraju u sobe jer se od komaraca ne može živeti – kaže dr Albot.

Do ove situacije je došlo jer je firma kojoj je bilo povereno

tretiranje komaraca na nivou Pokrajine posao, izgleda odradila sa zakašnjenjem, a tretman obavljen u junu nije dao očekivane rezultate. Zbog toga su komarci bili tema i na sednici IV Vojvodine, kada je naloženo lokalnim vlastima da se angažuju na biološkom suzbijanju komaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari