Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić spadaju među državne funkcionere i političare koji su tokom 2006. najbolje sarađivali s medijima, rezultat je istraživanja PR Agencije Pragma.
U tradicionalnom istraživanju „Novinar – Vaš prijatelj“, koje krajem svake godine organizuje Pragma, 180 novinara iz Srbije analiziralo je kvalitet saradnje političara, društvenih i privrednih organizacije, ustanova kultura, sportskih organizacija s medijima.

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić spadaju među državne funkcionere i političare koji su tokom 2006. najbolje sarađivali s medijima, rezultat je istraživanja PR Agencije Pragma.
U tradicionalnom istraživanju „Novinar – Vaš prijatelj“, koje krajem svake godine organizuje Pragma, 180 novinara iz Srbije analiziralo je kvalitet saradnje političara, društvenih i privrednih organizacije, ustanova kultura, sportskih organizacija s medijima. Prema rezultatima istraživanja dobre odnose s medijima među političarima imali su i ministar spoljnih poslova Vuk Drašković, ministar za kapitalne investicije i predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, gradonačelnica Novog Sada i član Srpske radikalne stranke Maja Gojković, kao i lider Liberalno-demokratske stranke Čedomir Jovanović.

Pohvale novinara Skupštini Beograda i CESID

Pragma je saopštila da su s medijima dobro sarađivale i političke organizacije i državne institucije kao što su: Skupština grada Beograda, Kancelarija Vlade Srbije za pridruživanje EU, Specijalno tužilaštvo za ratne zločine i Narodna Banka Srbije. Među predstavnicima nevladinog sektora najbolju komunikaciju s novinarima imali su koordinator Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, direktor Centra za proučavanje alternativa Milan Nikolić, Marko Blagojević iz Centra za slobodne izbore i demokratiju. Među nevladinim organizacijama najviše glasova dobili su CESID, Evropski pokret u Srbiji, Transparentnost Srbija, Centar za proučavanje alternativa.

Prema mišljenju novinara, 2006. su obeležili – referendum, proglašenje Ustava Srbije, sahrana Slobodana Miloševića i Evropsko vaterpolo prvenstvo u Beogradu. S medijima su dobro sarađivala i neka preduzeća, kao što su Beogradski sajam, Parking servis, Beoelektrane, Hemofarm, Komtrejd, Delta i Rajfajzen banka. Pragma navodi da su najzanimljivije pres konferencije, između ostalih, organizovali: Medija centar, preduzeća Delta sistema, Turistička organizacija Srbije, Fudbalski savez Srbije i Jazas.
Među kulturnim ustanovama najbolju saradnju s medijima ostvarili su Centar Sava, Beogradska filharmonija, Atelje 212, Geopoetika i Komuna. „Najbolje ocenjene javne ličnosti su: Goran Svilanović iz Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, pevači Zdravko Čolić, Aleksandar Kovač, Bajaga i Svetlana Ražnatović“, navodi se u saopštenju agencije Pragma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari