Najmanje 16 ubistava sa pečatom narko-kartela desilo se u sredu na severu Meksika, nedaleko od granice sa SAD, kao i na zapadu zemlje, saopštile su vlasti ove zmelje. Na zapadu Meksika pronađena su obezglavljena i osakaćena tela dva muškarca u više plastičnih kesa. Kako je saopšteno, uz tela je bila poruka o osveti suparničkoj grupi.

U istom regionu pronađena su tela četiri žrtve, među kojima i tela jednog policajca i jedne žene, otetih u ponedeljak. Na severu Meksika, šest muškaraca koji su se vozili u dva automobila, bili su žrtve zasede u planinskom regionu.

U Siudad Huaresu, gradu sa najviše ubistava u toj zemlji, nedaleko od granice sa američkom državom Teksas, dva muškarca su prisiljena da napuste vozilo a zatim su ubijeni, saopštilo je tužilaštvo. U tom gradu su se prošle noći dogodila još dva ubistva. U 2008. godini u Sjudad Huaresu zabeleženo je 1.650 ubistava, a u celom Meksiku 5.300 ubistava povezanih sa narko-kartelima, koji se bore za kontrolu nad prodajom droge i njenim krijumčarenjem u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari