Najpopularnija imena ove godine u Zrenjaninu su Sofija i Relja 1Foto: Pixabay/Mylene2401

Dok su prethodne godine najpopularnija imena u Zrenjaninu bila Milica i Strahinja, ove godine najviše ženske i muške dece dobilo je imena Sofija i Relja.

Mladi roditelji danas imena biraju, kako se može čuti, držeći se što narodne što porodične tradicije.

Kako za Danas objanjava Violeta Đurin iz Matičarske službe grada Zrenjanina, na drugom mestu po popularsnosti su imena Jana i Vukašin.

„Pored Sofije i jane, najčešće davana ženska imena su Lena, Lenka, Teodora, Maša, Nikolina i Sara. A kod muških imena, pored Relje i Vukašina, najčešće davana imena su Miloš, Todor, Vuk, Mihajlo Mateja“, kaže Violeta Đurin.

Prošle godine najviše dece dobilo je imana milica i Strahinja, a na listi najčešće davanih imena u Zrenjaninu tokom 2021. godine su još: Anšela, teodora, Nina, Dunja i Nikolina, zatim Luka, Mateja, Nemanja, Uroš, Dušan i Marko.

U našoj zemlji, prema podacima RZS koji je objavio spisak deset najpopularnijih imena za prošlu godinu, najčešće ime za devojčicu bilo je Sofija, dok je najviše roditelja za dečake odabralo ime Luka.

Drugo najčešće kod devojčica bilo je Dunja, slede Mila, Sara, Teodora, Una, Milica, Tara, Nikolina i Nađa.

Na drugom mestu najpopularnijih imena za dečake je bilo Lazar, potom Vuk, Vasilije, Stefan, Bogdan, Aleksa, Vukan, Filip i Vukašin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari