Glavni i odgovorni urednik Subotičkih novina Đorđe Dragojlović podneo je ostavku na tu dužnost zbog, kako je rekao, „neizdrživog stanja“ u novinama.
– Stanje u redakciji je takvo da je ugroženo normalno obavljanje posla i izlaženje novina. U dva navrata su čak bili ugroženi rokovi za štampanje i distribuciju – kaže Dragojlović, ocenjujući da je to posledica neispunjavanja obaveza vlasnika lista koje je preuzeo kupovinom ovih novina pre pola godine.

Glavni i odgovorni urednik Subotičkih novina Đorđe Dragojlović podneo je ostavku na tu dužnost zbog, kako je rekao, „neizdrživog stanja“ u novinama.
– Stanje u redakciji je takvo da je ugroženo normalno obavljanje posla i izlaženje novina. U dva navrata su čak bili ugroženi rokovi za štampanje i distribuciju – kaže Dragojlović, ocenjujući da je to posledica neispunjavanja obaveza vlasnika lista koje je preuzeo kupovinom ovih novina pre pola godine. Subotičke novine, najstariji list u Subotici, sredinom prošle godine kupio je konzorcijum fizičkih lica koje je predvodio Rajko Stojnić.
Redakcija uz to, kako kaže Dragojlović, nema dovoljno novinara, a plate zaposlenih nekoliko meseci kasne. U ovom momentu još nisu isplaćene plate za oktobar, kao ni honorari za saradnike.
– Trenutni tiraž ovog lista je nešto preko 3.500 primeraka, i još važi za najčitaniji list u subotičkoj opštini na srpskom jeziku – kaže Dragojlović, napominjući da je njegova dalja sudbina prilično neizvesna. Sindikat redakcije lista najavio je da će se učiniti sve kako bi se ovaj nedeljnik ipak spasao od gašenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari