Fudbaleri Crvene zvezde žestoko rade na pripremama u Sloveniji ne bi li što spremniji dočekali početak sezone. Trener Ratko Dostanić ne štedi igrače, koji su svesni da samo kvalitetne pripreme garantuju uspehe tokom duge sezone koja predstoji.

– Rad u Sloveniji je naporan, ali će nam se sigurno vratiti kad počne sezona. Nije još gotovo, mada je najteži deo iza nas. Uigraniji smo za godinu dana, iskusniji jedni pored drugih i nema razloga da se ne nadamo većim uspesima. Predstoje nam završni radovi koji će ići brže i bolje jer se odlično poznajemo, a novajlije su već deo ekipe – istakao je Nikola Ignjatijević, levi bek tima sa Marakane.

Prvi ispit crveno-bele očekuje na međunarodnoj sceni već 29. jula kada će igrati u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a ime protivnika saznaće trinaest dana ranije.

– Zvezdin dres je obaveza, posebno u Evropi, jer Stari kontinent dobro zna naše ime i prezime. Mnogo je uspeha bilo u istoriji. Otišli su Lekić i Lazetić, ali moramo i bez njih. Bićemo jači i spremniji nego prošle sezone, želimo da obezbedimo dosta utakmica u evropskom takmičenju – rekao je Ignjatijević.

Konkurencija za svako mesto u timu je žestoka, a rukovodstvo kluba želi da poziciju levog beka osnaži bivšim reprezentativcem Duškom Tošićem. Ignjatijević smatra da motiva za dobre partije neće nedostajati.

– Navijačima možemo da obećamo samo veliku borbenost i želju. Zna se da Zvezda ima najviše ciljeve i tu nema dileme. Ipak, teško je obećati nešto više jer klub još uvek nije isplivao iz krize i problema koji su se nakupili. Dakle, skromno i borbeno, uz ogroman motiv – zaključio je Ignjatijević.

U subotu protiv Domžala

Crveno-beli će u subotu igrati poslednji pripremni meč tokom prvog od dva boravka ovog leta na Pohorju. Rival će biti slovenački prvoligaš Domžale, a utakmica se igra od 18.30 na stadionu domaćina u istoimenom mestu blizu Ljubljane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari