Vodostaji na Dunavu, Savi, Tisi, Kolubari, Mlavi, Peku, Timoku i Velikoj Moravi i dalje su u porastu, a poplavama su najugroženije opštine Zaječar, Aleksinac i Ub.

Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije, kaže za Danas da pripadnici Sektora, kao i opštinskih štabova za krizne situacije, danonoćno dežuraju na najkritičnijim mestima, a po potrebi angažuju se i pripadnici vojske.

– Situacija je i dalje najkritičnija u Zaječaru, jer vodostaji Crnog i Belog Timoka rastu. Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je još 17 osoba, a trenutno se radi na podizanju i učvršćivanju bedema tamo gde je to neophodno – kaže Marić. Prema njegovim rečima, kritično je i u Aleksincu gde se preventivno upućuju ekipe Sektora za vanredne situacije iz Beograda, s obzirom na to da se u ovom kraju očekuju veće padavine.

– Usled izlivanja reke Gračice kod Uba, poplavljeno je oko 70 domaćinstava, uglavnom dvorišta, dok su objekti na suvom – istakao je Marić. On je dodao da se juče u nebranjenim područjima reka Sava izlila kod Šapca, ali da ljudi i objekti nisu ugroženi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari