U svečanoj sali Gradskog zdanja organizovan je prijem profesora i učenika koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičnim i međunarodnim takmičenjima u raznim oblastima obrazovanja pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Novčano je nagrađeno 35 učenika od kojih je njih 11 osvojilo prva mesta na republičnim takmičenjima, 15 druga i 9 učenika treća mesta. Nagrađeno je i 29 profesora koji su pomogli da učenici postignu željene rezultate.

Pored najviših funkcionera lokalne samouprave, prijemu su prisustvovali predsednik upravnog odbora Fonda za dodelu stipendija i nagrada, Obrad Obradović i gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević, koji je rekao da i profesori zaslužuju da dobiju nagrade, jer su uložili veliki trud i da su se rezultati poboljšali u prethodne dve godine, otkad je pošelo nagrađivanje profesora. Milosavljević je istakao da su nagrađeni učenici, kao najbolji među najboljima, uzdanica grada Požarevca i najavio da će od nove godine biti povećana stimulativna sipendija za učenike sa 5.000 na 7.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari