U subotu 21 marta, u sportskom centru „Ada“ u Pljevljima, održan je internacionalni karate turnir „Pljevlja open 2015“. Jedanaesti karate turnir ,,Pljevlja open 2015“, koji je od prošle godine i memorijalni turnir posvećen velikom pljevaljskom karatisti Enveru Belom Hrapoviću, postao je jedan od najvažnijih karate događaja u Crnoj Gori. Od prvog turnira pa do danas, učestvovalo je više od 8.000 karatista iz raznih država Balkana, a među njima i brojni reprezentativci koji su kasnije postali i osvajači medalja sa balkanskih, mediteranskih, evropskih i svjetskih prvenstava.

Ove godine turnir je okupio 700 takmičara iz 66 klubova iz sedam zemalja. Lijep dan je samo doprinio da SC „Ada“ izgleda još ljepše dok su se vodile velike borbe za medalje.

Najuspješniji klub na ovogodišnjem izdanju turnira je „Omladinac“ iz Podgorice. Karatisti ovog kluba osvojili su 21 zlatnu medalju, pet srebrnih i osam bronzanih, pa su sa 81 bodom pobijedili u generalnom poretku. Odmah iza podgoričkog „Omladinca“ bio je karate savez Vojvodine, koji okuplja 12 klubova i koji je osvojio 13 zlatnih, 12 srebrnih i 16 bronzanih medalja uz 79 bodova. Treće mjesto u generalnom plasmanu pripalo je karate savezu kantona Tuzla koji okuplja šest klubova i koji je osvojio 16 zlatnih, sedam srebrnih i 15 bronzanih medalja.

Zapažene nastupe imali su i pljevaljski klubovi „Potoci“ i „Ris“. „Potoci“ su osvojili četiri zlatne 11 srebrnih i 20 bronzanih medalja uz šesto mjesto u generalnom plasmanu dok je „Ris“ sa dvije zlatne, četiri srebrne i 21 bronzanom medaljom zauzeo sedmo mjesto u generalnom plasmanu.

Dobra organizacija

Sudije na turniru su delegirali matični savezi, pa u oblasti dijeljenja pravde nije bilo nikakvih problema, jer je 31 sudija pokrivao sva dešavanja turnira. Organizacija je i ove godine bila na visokom nivou, a turnir je otvorio predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić, dok je prisutne pozdravio i Eldin Hrapović, sin Envera Belog Hrapovića. U ime organizatora goste je pozdravila i Slavka Maksimović iz Karate kluba „Potoci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari