U inđijskoj industrijskoj zoni u toku je instaliranje opreme u novoizgrađenoj fabrici za pripremu i punjenje napitaka u limenkama „Teraprodakšn“ koja će kada počne s radom proizvoditi trideset hiljada jedinica na sat. Kako je planirano svi radovi treba da budu okončani tokom leta, a kada posao bude gotov biće to najveća punionica limenki na Balkanu.

U inđijskoj industrijskoj zoni u toku je instaliranje opreme u novoizgrađenoj fabrici za pripremu i punjenje napitaka u limenkama „Teraprodakšn“ koja će kada počne s radom proizvoditi trideset hiljada jedinica na sat. Kako je planirano svi radovi treba da budu okončani tokom leta, a kada posao bude gotov biće to najveća punionica limenki na Balkanu. U toku probne proizvodnje ovde će raditi svega desetak radnika, a kasnije se planira prijem još četrdeset.
– Cela fabrika je planirana i građena na principu HACCP standarda jer je u pitanju bezbednost hrane, otuda su značajna sredstva uložena baš za pripremu takvog vida proizvodnje. Namera nam je da radimo za domaće i inostrano tržište. Sklopili smo ugovor sa firmom „Bol pekidžing“ iz Zemuna koja je lider u proizvodnji limenki, a imamo nameru da sarađujemo sa svim velikim sistemima koji se bave proizvodnjom piva i bezalkoholnih pića – kaže direktor fabrike Rastko Lisinac
U toku je konkurs za prijem radnika koji će morati da prođu obuku za rad na novim postrojenjima u firmi „Teraprodakšn“ u Inđiji. Proizvodnja, kako je najavljeno, treba da krene u avgustu, a vrednost ove investicije je više miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari