Najveće kadrovsko osveženje u istoriji Kliničkog centra Kragujevac 1Klinički centar Kragujevac Foto: Pressek

Klinički centar u Kragujvcu zvanično je potvrdio pisanje našeg lista da je ta zdravstvena ustanova upravo za stalno zaposlila više od 200 medicinara volontera koji su, u minula dva meseca, bili angažovani u COVID centrima KC.

Klinički centar u Kragujvcu zvanično je potvrdio pisanje našeg lista da je ta zdravstvena ustanova upravo za stalno zaposlila više od 200 medicinara volontera koji su, u minula dva meseca, bili angažovani u COVID centrima KC.

– Klinički centar Kragujevac (KCK) primio je u stalni radni odnos 117 lekara i 128 medicinskih tehničara koji su, vreme vanrednog stanja, volontirali u korona klinikama KC, saopšteno je danas iz te zdravstveno ustanove.

Oni su zajedno sa starijim kolegama, istaknuto je pritom, podneli ogroman teret u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom. Mladi volonteri dali su veliki doprinos rezultatima koje je naša ustanova postigla tokom pandemije, navodi se u saopštenju KCK, uz ocenu da im „primanjem u stalni radni odnos, država i grad još jednom kažu hvala“.

U saopštenju se ocenjuje da zapošljavanje 245 zdravstvenih radnika predstavlja veliki doprinos sprečavanju odliva medicinskog kadra jer su „zadržani najbolji lekari i medicinsko osoblje, što je u sveopštem interesu zdravstvenog sistema zemlje“.

-To predstavlja i najveće je kadrovsko osveženje u istoriji KCK, koje ga, „uz savremenu opremu i podmlađen kadar stavljaju u red vodećih zdravstvenih ustanova u zemlji i u Evropi”, poručili su iz kragujevačkog Kliničkog centra.

Prijemu ove grupe zdravstvenih radnika u stalni radni odnos u kragujevačkom KC, prethodilo je, podsetimo, pisanje našeg lista o tome da su se Sindikatu zdravstva I socijalne zaštite “Sloga”, prošlog meseca obratili lekari, medicinske sestre i tehničari koji su volontirali u korona centrima KC,sa tvrdnjom da direktor Kliničkog centra u Kragujevcu dr Predrag Sazdanović ne postupa po naredbi Ministarstva zdravlja kojom je zdravstvenim ustanovama u zemlju naloženo da u stalni radni odnos prime sve one medicinare koji su u COVID klinikama bili angažovani kao volonteri.

U Sindikatu Sloga” tvrde da je nakon objavljivanja njihovog saopštenja u našem listu, MInistarstvo zdravlja naložilo direktoru Sazdanoviću da zaposli “potrebne zdravstvene radnike koji su volontirali u korona klinikama”. Sindikat “Sloga” se i danas, nakon što je i zvanično potvrdjeno da je u KCK za stalno zaposleno više od 200, odnosno blizu 250 medicinara, zahvalio listu Danas na pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari