U Sijarinskoj Banji sve je spremno za glavnu turističku sezonu, koja je praktično počela minulog vikenda, a trajaće do kraja avgusta, odnosno do centralnih manifestacija koje se ovde održavaju svake godine, kao što je „Venčanje pod gejzirom“.


U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju izvršene su sve neophodne pripreme za doček svih koji ovde traže medicinsku pomoć ili dolaze zbog odmora i rekreacije.

– Tokom juna imali smo, po tradiciji, najviše organizovanih grupa gostiju iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije. Očekujemo tokom leta veliki posetu gostiju iz Beograda, Niša i sa juga Srbije – kaže dr Milodar Babić, direktor Specijalne bolnice u Sijarinskoj Banji.

Za goste Sijarinska Banje biće organizovane posete Đavoljoj varoši, Caričinom gradu i drugim znamenitostima na jugu Srbije, što bi trebalo da upotpuni ukupan sadržaj jedinog banjskog centra u Jablaničkom okrugu, koji, nažalost, ni približno nije iskorišćen. Ipak, ovde se nadaju da će stanje narednih godina biti znatno povoljnije, jer ima i inostranih investitora koji žele ovde da investiraju.

U Medveđa, na čijoj se teritoriji nalazi Sijarinska Banja, takođe su preduzeli niz mera kako bi ovaj značaja centar turizma bio što privlačniji za goste iz svih krajeva Srbije, ali i za posetioce iz inostranstva, kojih je ranijih godina bilo premalo.

– Za nas u lokalnoj samoupravi, pored rudnika „Lece“, Sijarinska Banja je jedina razvojna šansa. Verujemo da ćemo uspeti da, uz pomoć Republike, dalje obogatimo ponudu i približimo banju i najprobirljivijim gostima – kaže Slobodan Drašković, predsednik opštine Medveđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari