Bolje nego što su zdravstveni i turistički radnici mogli i da očekuju, uspešno je počela ovogodišnja letnja turistička sezona. U hotelu Gejzir, odnosno Specijalnoj bolnici za odmor, rekreaciju i oporavak, popunjeno je gotovo svih 277 mesta. U banji, u privatnom sektoru je 1.500 kreveta, ali ima još slobodnih mesta, ali će se za petnaestak dana teško moći da nađu, jer su mnoge turističke i penzionerske organizacije najavile posetu velikog broja gostiju.

Rade Savić, zamenik direktora Specijalne bolnice, ističe da je, po tradiciji, najviše korisnika njihovih usluga iz Beograda i Vojvodine, a među njima je mnogo penzionera, koji mogu pod povoljnim uslovima, na više rata, da plate banjski odmor.

Ovih dana banja se uveliko uređuje. Privlačna je njena okolina, a posebnu atrakciju čine 18 lekovitih izvora kao i prirodni gejzir tople vode za koji se kaže da je jedinstven u svetu, jer mu je vodeni stub osam metara i na tom mestu se svake godine, 2. avgusta, obavlja tradicionalno venčanje mladenaca iz svih krajeva Srbije.

– Za ovogodišnju sezonu obećavamo mnogo bolji banjski sadržaj i verujemo da će i gosti, kao i mi, biti zadovoljni uslugama, ali i ukupnim banjskim sadržajem – kaže Rade Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari