Za buduće srednjoškolce koji u prvom upisnom roku nisu upisali željenu školu u Boru, Majdanpeku i Kladovu ima slobodnih mesta kako u gimnazijama, tako i u srednjim stručnim školama. Najviše slobodnih mesta nakon prvog upisnog roka ostalo je u Boru, gde za sve obrazovne profile ima 140 slobodnih mesta.


Posmatrano po školama, u borskoj Tehničkoj školi ima pet slobodnih mesta u odeljenju koje školuje obrazovni profil rudar u podzemnoj eksploataciji, slobodno je i sedam mesta za prehrambenog tehničara, dok je za tehničara štampe ostalo 27 slobodnih mesta. U Ekonomsko-trgovinskoj školi na raspolaganju su 26 mesta za kuvare, dok su u mašinsko-elektrotehničkoj školi za tri obrazovna profila preostala 32 mesta. Slobodnih mesta ima i u gimnaziji u Boru, gde je na matematičkom smeru ostalo deset mesta, a na društveno-jezičkom može da se upiše još 26 đaka.

U prvom krugu ovogodišnjeg upisa u srednje škole u majdanpečkoj gimnaziji i tehničkoj školi od ukupno predviđenih 180, ostala su nepopunjena 54 mesta. Popunjena je tek polovina slobodnih mesta u jednom odeljenju gimnazije „Mile Arsenijević Bandera“ tako da je za drugi upisni krug preostalo 15 mesta, dok je u Tehničkoj školi slobodno 39 mesta.

U srednjoj školi „Sveti Sava“ u Kladovu je na prirodno-matematičkom smeru za drugi upisni krug ostalo slobodno 20, a na društveno-jezičkom smeru četiri mesta. Kao i u Majdanpeku, kvota od 30 učenika, koliko je bilo planirano za odeljenje ekonomskih tehničara, popunjena je u prvom krugu, a svih 30 mesta popunjeno je obrazovnim profilima elektrotehničar računara i mašinski tehničar za motorna vozila u Tehničkoj školi. Ostalo je slobodno po osam mesta za zanimanja elektroinstalater i elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje sa trećim stepenom stručnosti.

U Donjem Milanovcu 39 mesta

U Donjem Milanovcu slobodnih mesta ima u odeljenju bravara – 14, automehaničara -13, mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje – 8, i na odeljenju elektrotehničar energetike, gde su ostala četiri mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari