Za informisanje o dešavanjima u opštini Malo Crniće u toku ove godine biće izdvojeno 1.800.000. dinara. Po prvi put o podeli pomenutih sredstava odlučivala je tročlana komisija na osnovu priloženih projekata zainteresovanih medijskih kuća.


Navedenu komisiju činili su Novica Savić, novinar RTS-a ispred UNS-a, i članovi Dragi Ivić, direktor požarevačkog Centra za kulturu koga je prema dospelom rešenju imenovla opština Malo Crniće, te Mitko Jakovlevski, predstavnik Lokal –Presa i ANEM-a.

Prijave koje nisu ispunile postavljene kriterijume i samim tim za njih nisu opredeljena novčana sredstva su uputili su „Dan-graf“, preduzeće koje izdaje list Danas sa aktuelnim nedeljnim podlistom „Braničevo Danas“. U obrazloženju se navodi da je ovaj projekat u potpunosti odbačen jer ne postoji konkretna tema koja je u interesu opštine Malo Crniće, kao i da ne zadrži način realizacije, rizike realizacije i aktivnosti. Takođe, projekat smederevskog lista Naš glas je odbačen zato što se ne prepoznaje interes građana opštine Malo Crniće kao i mogućnost same realizacije.

Projekti koji ostvaruju javni interes u oblasti informisanja za 2015. godinu u opštini Malo Crniće su:

1. Radio Boom 93 – PD BOOM93 D.O.O. u iznosu od 400.000 din.

2. SatTV communications d.o.o. Požarevac u iznosu od 350.000 din.

3. PD za radio i televizijske aktivnosti Duga sky d.o.o. (TV Viminacijum) Požarevac 304.000 din.

4. NIPD Reč naroda AD Požarevac u iznosu od 260.000 dinara

5. D.O.O. radio i televizijske usluge Mlava Medija Petrovac u iznosu od 194.000 din.

6. Radio Biser d.o.o. Požarevac u iznosu 180.000 din.

7. Impuls Srbija (časopis SFERA) Požarevac u iznosu od 112.000. din.

Kako je istakao predsednik komisije Novica Savić, sve odluke su donete jednoglasno. Zanimljivo je to da list Okrug, koji je konkurisao sa podlistkom Stiški glas, jeste jedina koja za svoju ima tematiku dešavanja iz Malog Crnića, ali nije prošla sa svojim projektom.

Odluka nije konačna

Na odluku komisije nije dozvoljena nikakva žalba, ali odluka o dodeli sredstava medijima nije konačna. Konačnu reč daje opštinsko veće na osnovu predloga pomenute komisije. Oni će na sednici odlučiti da li pomenuti mediji koji su predloženi za dodelu opštinskih sredstava zadovoljavaju javni interes opštine. Na osnovu toga daće konačnu odluku da li prihvataju predloge komisije ili će odbiti njene predloge I raspisati novi konkurs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari