Najviše novozaraženih u Preševu 1Foto: EPA-EFE/NARONG SANGNAK

U sedam opština Pčinjskog okruga zabeleženo je ukupno trinaest novozaraženih osoba virusom kovid 19, što u odnosu na poslednje dane predstavlja blagi porast. Od 132 testirana građana najveći broj novoinficiranih registrovan je u opštini Preševo 7, četiri su iz Vranja i po jedan iz Bujanovca i Vladičinog Hana.

Beba Kanački, portparolka Zdravstvenog centra u Vranju, za Danas je potvrdila da je od početka vakcinacije na centralnom punktu u Sportskoj hali u Vranju, ali i preko mobilnih timova na terenu do sada je jednom od doza vakcinisano 79.509 građana juga Srbije, ali i Severne Makedonije pa i Bosne i Hercegovine.

– Na jugu Srbije do sada smo dali najviše doza kineske vakcine Sinofarm, ukupno 50.273, od čega je i drugu dozu primilo 24.830 građana. Fajzerom je vakcinisano 22.046 građana, od čega je i drugu dozu primilo 9.950 – navodi Kanački za naš list.

U kovid ambulanti u Vranju beleže blagi porast prvih pregleda, ali za sada nema najava da bi broj novoinficiranih „trebalo da bude u nekakvom drastičnom porastu“. Procene lekara govore da bi broj novoinficiranih mogao da se poveća nakon završetka godišnjih odmora i povratka građana juga Srbije koji se nalaze na letovanju u Grčkoj, Crnoj Gori i Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari