Posle nedavne poplave u leskovačkom kraju, koja je posebno pogodila mesne zajednice Pečenjevce i Čekmin, naneta je šteta od 50 miliona dinara, ali je izvesno da su razmere poplave mnogo ozbiljnije. Najveću štetu pričinio je Šaranački potok, a pod vodom se našlo 300 hektara zasejanih pšenicom, kukuruzom i povrćem, kao i desetak kuća.

Posle nedavne poplave u leskovačkom kraju, koja je posebno pogodila mesne zajednice Pečenjevce i Čekmin, naneta je šteta od 50 miliona dinara, ali je izvesno da su razmere poplave mnogo ozbiljnije. Najveću štetu pričinio je Šaranački potok, a pod vodom se našlo 300 hektara zasejanih pšenicom, kukuruzom i povrćem, kao i desetak kuća. Računa se, kako je procenjeno u Upravi za privredu i poljoprivredu SO Leskovac, da je gotovo u potpunosti uništeno oko 150 hektara zasada, posebno u atarima sela Pečenjevca i Čekmina. Za izlivanje Šaranačkog potoka u Upravi za privredu i poljoprivredu optužuju i same mesne zajednice, jer nisu vodili dovoljno računa o tom potoku, koji je gotovo tokom cele godine bezazlen.
Inače, gotovo svake godine, u leskovačkom kraju se zabeleži makar nekoliko poplava, posebno duž bujičnih, planinskih reka, koje nisu u stanju da prime veće količine padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari