Najzabavniji Handkeov roman

NOBELOVCI

Ostavite komentar


  1. Za neoliberilam naastao devedesetih prošlog veka ne možemo reći da je kao fašizam. Međutim, možemo reći da je fašizam, ali sliči. Neoliberalizam je vojno napao one zemlje koje nisu dočekale sa cvećem (Srbr u Jugoslaviji, Irak, Libiju, Siriju,…). Nisu napali Rusiju, Kinu i Siriju, jer bi prošli kao Hitler, to oni dobro znaju. Narodi na balkanu koji su dočekali Hitlera sa cvećem, dočekali su isto neoliberalizam. Veliki pisac i veliki humanista Handke je prošao kao svi oni koji su se suprostavili neoliberalizmu. Mnogi to ne shvataju. Kako Hrvate ubediti da je njihova NDH fašiatička tvorevina.

    1. To sto nije hteo da obasipa cvecem fasisticki neoliberalizam (i ne treba) ne znaci da je tim cvecem trebao da obasipa ubice iznad Sarajeva i njihovog voljenog Milosevica koji je unakazio ideju patriotizma. Mi i danas zivimo u vrednosnom sistemu u koji nas je on ukalupio. Ne vidim u tome nista humano. Sta god da napise ili je napisao takav um od devedesetih mi nije zabavno. Cak mi je i Golmana ogadio. Ocigledno sam sve pogresno shvatio. To je kao da u realnom zivotu sretnete Isusa Hrista i vidite da ne okrece drugi obraz vec vadi oko za oko i zub za zub (ali sa nenadmasnim stilom i atmosferom). Kako ubediti tabloidne patriote da je ubijanje Sarajeva lakmus papir covecnosti?

  2. Za neoliberilam nastao devedesetih prošlog veka možemo reći da je kao fašizam, ali sliči. Neoliberalizam je vojno napao one zemlje koje nisu dočekale sa cvećem (Srbr u Jugoslaviji, Irak, Libiju, Siriju,…). Nisu napali Rusiju, Kinu i Siriju, jer bi prošli kao Hitler, to oni dobro znaju. Narodi na balkanu koji su dočekali Hitlera sa cvećem, dočekali su isto neoliberalizam. Veliki pisac i veliki humanista Handke je prošao kao svi oni koji su se suprostavili neoliberalizmu. Mnogi to ne shvataju. Kako Hrvate ubediti da je njihova NDH fašistička tvorevina.

  3. Malo je ovakvih ljudi na Svetu! Plasim se da ce sa njima i pravda nestati uopste kao pojava!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.