Nakon napada na penzionere u Srpskom Itebeju: Mi smo preplašeni, dolazila je te noći hitna pomoć i policija 1Foto: Shutterstock/Tero Vesalainen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, PU Zrenjanin,  po nalogu OJT Zrenjanin identifikovali su i uhapsili četvoricu muškaraca iz okoline Žitišta zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se terete da su 10. avgusta nasrnuli na kuću jedne porodice u Srpskom Itebeju, zbog čega su sa krivičnim prijavama predati Tužilaštvu u Zrenjaninu.

Nemili događaj, kako saznajemo, desio se u opštini Žitište, kada je u noći 10. avgusta napadnuta kuća bračnog para penzionera, o čemu su oni pismeno izvestili medije.

Kako su naveli za Danas, njihovu kuću napale su nepoznate muške osobe, koje su bacale cigle i razbile im prozore, uništivši pritom prozore i unutrašnjost objekta, nakon čega su provalili ogradu dvorišta i oštetili porodični automobil i traktor.

„Incident se desio posle ponoći, nakon što je suprug lupao na prozor starog Vatrogasnog doma, gde se održavaju proslave i odakle svake noći dopire buka od koje ne možemo da spavamo. Došli su neki nepoznati muškarci pred našu kuću i počeli ciglama da gađaju prozore. Cigle su letele pored naših glava, samo pukom srećom nas nisu pogodile“, ispričala je za Danas R.H. koja j zbog svega zatražila lekarsku pomoć.

Nakon napada na penzionere u Srpskom Itebeju: Mi smo preplašeni, dolazila je te noći hitna pomoć i policija 2
Foto: privatna arhiva

Kaže da se napad nastavio na njihovu imovinu, probijanjem kapije i oštećivanjem vozila u dvorištu.

„Za mene i muža je to sve strašno, ne mogu da verujem da se to desilo. Oštetili su nam traktor i kola. Mi smo preplašeni, dolazila je te noći hitna pomoć, ja i sad idem kod lekara zbog visokog pritiska. Policiji smo sve prijavili i dali izjave. Čuli smo da su neki ljudi privedeni“, priča R.H.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari