Nakon što je poplavljen: Kragujevački klinički centar vraća se u normalan režim rada 1Foto: Z. S. M.

 

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, posle pet dana intenzivnog rada na otklanjanju posledica poplava, u toku je vraćanje u normalan režim funkcionisanja.

– Operacioni blok još uvek radi po prvom stepenu hitnosti, jer se čekaju sanitarni i bakteriološki rezultati iz Instituta za javno zdravlje, posle čišćenja i dezinfekcije prostora Sterilizacije, kažu iz UKC Kragujevac za Danas.

Po njihovim rečima kada stigne potvrda iz Instituta za javno zdravlje da je prostor Sterilizacije bezbedan za rad, hirurške grane u UKC Kragujevac, počeće sa radom po redovnom programu.

Da podsetimo, usled obilnih kišnih padavina u noći između 15. i 16. juna, poplavljen je podrumski prostor Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac u Hirurškom bloku sa odeljenjem Sterilizacije, u zgradi RH centra, podrumski prostor Klinike za pedijatriju i zgrada Ekonomsko- finansijske službe.

Iz UKC Kragujevac su tada najvili da će sa normalnim režimom rada, ako ponovo ne bude velikih padavina nastaviti danas, u ponedeljak, 19. juna.

U subotu, 17. juna posle telefonske sednice članova Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić, komandant Štaba proglasio je vanrednu situaciju zbog poplava i na teritoriji Grada Kragujevac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari