Namerne lažne vesti sve brojnije, ekspanzija tek sledi

Ostavite komentar


  1. Još bi interesantnija tema bila različito intoniranje i komentar iste vesti od strane novinara i listova (portala). To je daleko opasnije jer se želi uticati na političko mišljenje i stavove šire publike koja se u startu smatra nedovoljno obrazovanom da prepozna ove namere. Moram da priznam da se i vaš list bavi istim sportom kao i „tabloidi“ na ovu temu. Jedino što jedno zovete nacionalizam i populiizam a drugo demokratija i evropske vrednosti.

  2. Pa eto, po cemu mi citaoci mozemo znati da i ovaj vas tekst nije narucen i da nije manipulativan????

  3. Pa eto,
    Po cemu mi citaoci mozemo znati da i ovaj vas tekst nije narucen i manipulitivan???
    Napisala ga visoko moralna osoba objektivnog stava i misljenja bez predrasuda. Kako da ne!

  4. Za to treba da se krivicno odgovara doneti stroge kazne pa u zatvor ili urednik leti s posla plus novcane kazne listova.

  5. Kada bi movine bile finansirane na osnovu prodaje a ne iz budžeta pazili bi šta pišu.

  6. Pogledajte prvo sebe jer ste među vodečima u plasiranju lažnih vesti i sakrivanja istine ! Do pojave korone bili ste veoma ozbiljan list koji sam kupovao ali sad ste verovatno u samom vrhu po cenzuri u vezi korone.Sigurno će svi vaši novinari kad-tad odgovarati jer svi vi vidite šta se dešava a ne reagujete! Zapitajte se malo !

  7. Pogledajte prvo sebe jer ste među vodečima u plasiranju lažnih vesti i sakrivanja istine ! Do pojave ove male prehladice na slovo „K“ bili ste veoma ozbiljan list koji sam kupovao ali sad ste verovatno u samom vrhu po cenzuri u vezi ovemale prehladice na slovo “ K“.Sigurno će svi vaši novinari kad-tad odgovarati jer svi vi vidite šta se dešava a ne reagujete! Zapitajte se malo !

  8. Nekad kad su vrli komunisti imali jasan stav lažnih objava kroz štampu, poznata zakonska odredbu ‘verbalnog drelikta’, svi su graktali i tražili slobodu medija. Eto šta je danas rezultat te slobode.
    Sve nam je dozvoljeno ali nam nije sve od koristi.

  9. A ovo što ne dozvoljavate da se objavi komentar nije manipulativno. (Brzo objavljujete komentare). Pa nisam objavio komentar najmanje godinu dana.

Ostavite komentar


Društvo

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima 10

Kreni-promeni: Hitno rešiti problem klima uređaja u porodilištima

Pokret "Kreni-promeni" ocenio je danas da je potrebno hitno rešiti problem "nehumanih uslova" u porodilištima u Srbiji i nepostojanje klima uređaja.Izvršna direktorka "Kreni-promeni" Marina Pavlić na društvenoj mreži "Iks" kazala je da im veliki broj porodilja piše o nehumanim uslovima u porodilištima, kao i da usled nedostatka klima uređaja majke i bebe imaju jako teške uslove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.