Romska partija juče je ukazala na incident koji se desio 5. marta u Beloj Reci kod Šapca, gde je devetogodišnja romska devojčica D.P. pretrpela maltretiranje i optužbe za pokušaj krađe. Maloletnoj D.P. je prodavac Goran Marić udario šamar i izbacio je iz prodavnice u koju je došla da kupi lizalicu.

Romska partija juče je ukazala na incident koji se desio 5. marta u Beloj Reci kod Šapca, gde je devetogodišnja romska devojčica D.P. pretrpela maltretiranje i optužbe za pokušaj krađe. Maloletnoj D.P. je prodavac Goran Marić udario šamar i izbacio je iz prodavnice u koju je došla da kupi lizalicu. Devojčica je prodavca upitala koliko košta lizalica i nakon što joj je on rekao da košta pet dinara, ona ju je uzela i stavila ruku u džep da izvadi novac i plati. Prodavac je na to regaovao šamarom, misleći da ona želi da ukrade lizalicu. Pošto je oteo lizalicu izbacio ju je iz prodavnice.
Devojčica je otišla kući uplakana. Nakon što je ispričala šta se desilo, majka Marija Marković je otišla do prodavnice i pitala prodavca zašto je njenoj ćerki udario šamar, na šta je prodavac odgovorio da je ona htela da ukrade lizalicu i zatim je i majku izbacio iz prodavnice. Roditelji su slučaj prijavili policiji, ali reakcije MUP za sada nema.
Romska partija je najoštrije osudila svaki oblik zlostavljanja dece i zalaže se da Narodna Skupština Republike Srbije što pre donese strartegiju za brigu o deci.
– Sve su učestaliji i primeri fizičkog razračunavanja među mališanima, što samo potvrđuje ispravnost stava Romske partije da je u radu parlamenta Srbije i buduće vlade neophodno usvajanje strategije kojom se definiše briga o deci – izjavio je predsednik Romske partije Srđan Šajn.
Romska partija traži da MUP Srbije ispita ovaj slučaj da bi se predupredili slični nasrtaji na decu, ali i zaštitila prava maloletne D.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari