Napad na sedište Hrvatskog društva u Novom Slankamenu

Ostavite komentar


  1. Naravno, nijedan mediji u Srbiji sem Danas ovo nece spomenuti. To da se hrvatska manjina itekako oseca ugrozenom kod nas jednostavno nije vest. A da je u pitanju neko srpsko udruzenje u Hrvatskoj, novine bi bile pune osuda „ustasog terora“ nad neduznim Srbima, analiticari bi lupetali o ustasizaciji Hrvatske, Vulin i Dacic br javno pretili, itd..

    1. Pa to je zato sto kod nas postoji osecaj ogromne moralne superiornosti u odnosu na sve komsije. Puna su nam usta ustasa, balija UCK terorista, Milovih dukljana, slovenackih konjusara itd. Ali kad smo mi u pitanju, onda tu nikad nema problema, mi smo bezgresni, kod nas je uvek sve najbolje reseno. Interesantno je da se termin „etnicko ciscenje“, koji je nastao zbog progona Hrvata u RSK i Bosnjaka u RS 1991-92 g., kod nas iskljucivo koristi za egzodus Srba iz Hrvatske 1995 g. i sa Kosova pre 20 godina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.