Napad na studente ispred Rektorata biće tema vanredne sednice Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada Novog Sada 1Foto: Danas/A. L.

Incident koji se dogodio kod Rektorata u ponedeljak biće razmatran na varednoj sednici Saveta za javni red i mir i bezbednost Skupštine grada Novog Sada, rečeno je nakon današnje sednice ovog tela.

Predsednik Saveta Dragan Pajić rekao je da će predlog ući u proceduru, te da skupštinski organi onda treba da odluče kada i na koji način će sednica biti održana.

– Moj predlog je bio da na ovoj sednici ne raspravljamo o ljudima koji nisu tu prisutni, nego ako se zakaže sednica, da pozovemo i te ljude koji su adekvatni i koji će nam objasniti šta se tu dogodilo i kako se dogodilo i onda će Savet odlučivati – naveo je Pajić.

Podsetimo, studenti okupljeni oko organizacije STAV, koji su došli u nameri da protestuju zbog kako tvrde nezakonitih izbora sa Studentski parlament Filozofskog fakulteta napadnuti su u ponedeljak rano ujutro od strane unajmljenog privatnog obezbeđenja.

Neposredno pred izbore, pred zgradom Rektorata, maskirane osobe bacile su topovski udar na studente, a zatim je njih trideset pod maskama fizički napalo i sprečavalo studente da uđu u zgradu Rektorata.

Studenti Mila Pajić i Srđan Đurić tom prilikom završili su u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.

Kako su rekli učesnici ovog incidenta, na čelu obezbeđenja i momaka u crnom bio je Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.

Studenti iz grupe STAV su do sada u više navrata sprečili održavanje izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, jer zahtevaju da na tim izborima ne može da bude samo jedna izborna lista, ona koju kandiduje Savez studenata tog fakulteta.

Iz policije su ranije saopštili da u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom preduzimaju sve zakonske mere i radnje iz svoje nadležnosti „u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, uključujući identifikaciju njegovih učesnika“.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari