Jovović (PSG) o napadu na studente: Na čelu batinaša direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Predsednik novosadskog odbora Pokreta Slobodnih građana (PSG) Radivoje Jovović izjavio je danas da je situacija u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, „gde se sprovodi represija nad studentima“, još alarmantnija jer se, kako tvrdi, na čelu privatnog obezbeđenja nalazi jedan od funkcionera vojvođanske vlasti.

Jovović je u izjavi novinarima ispred zgrade Rektorata rekao da se privatno obezbeđenje, koje je tu navodno zbog konferenciju pod nazivom „Cyber resiliance in the age of smart technologies“, zapravo bavi izborima za Studentski parlament.

„Njihov posao bi, bilo da je stvarna bilo da je lažna konferencija, bio isključivo da obezbeđuju tu konferenciju, a mi imamo direktne informacije iznutra da oni obezbeđuju i glasačke kutije ovih nelegitminih izbora za Studentski parlament, a na čelu obezbeđenja je Ognjen Dopuđ, direktor Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine“, istakao je Jovović.

Dodao je da je to potvrdio i sam Dopuđ, kao i njegovi saradnici.

Na snimku koji su studenti iz grupe STAV objavili na društvenim mrežama, vidi se kako jutros Dopuđ udara jednog od studenata, Srđana Đurića.

Jovović je rekao i da će o represiji u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu danas biti reči i pred Evropskim parlamentom.

Tamo će, naveo je Jovović, o „nasilju i psihičkoj i fizičkoj torturi“ nad studentima govoriti opozicioni aktivista Aleksandar Matković.

Da je obezbeđenje u zgradi zbog izbora, potvrdila je i studentkinja Dorotea Antić koja je ušla da glasa i rekla da su ljudi obučeni u crno prisutni i u amfiteatru, kao i kraj glasačkih kutija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari