U Sremskoj Mitrovici u noći između 27. i 28. aprila, na prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine koje se nalaze samo stotinjak metara od zgrade Policijske uprave, razbijeni su prozori. Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne organe da u najkraćem mogućem roku otkriju i uhapse počinioce.

U Sremskoj Mitrovici u noći između 27. i 28. aprila, na prostorijama Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine koje se nalaze samo stotinjak metara od zgrade Policijske uprave, razbijeni su prozori. Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne organe da u najkraćem mogućem roku otkriju i uhapse počinioce. Zabrinjavajuća je činjenica da je ovaj događaj usledio iste večeri pošto je u organizaciji Omladine LSV u Sremskoj Mitrovici održana manifestacija „Lepota različitosti“ na kojoj su se predstavila Kulturno-umetnička društva većine nacionalnih zajednica koje u Vojvodini žive, kaže se u saopštenju LSV.
Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je napad na prostorije GO LSV očigledno učinio neko kome smeta zajednički život i negovanje različitosti kao jednog od najvećih bogatstava Vojvodine i da se takvo ponašanje mora najoštrije osuditi i sankcionisati.
Nedopustivo je da u 21. veku nekažnjeno prođu napadi na političke i nevladine organizacije, novinare i sve one koji se zalažu za građansko i evropsko društvo, negovanje različitosti i slobodu govora.
Liga socijaldemokrata Vojvodine će se i dalje zalagati za negovanje i promociju multietničnosti, multikonfesionalnosti i višejezičnosti i neće dozvoliti da, ovakvim napadima i pokušajima zastrašivanja, bilo ko građane Vojvodine vrati 15 godina unazad, kada su ovakvi događaji bili učestali, naznačeno je u saopštenju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari