Mevlid Jašarević pucao je juče popodne iz kalašnjikova na ambasadu Sjedinjenih Država u Sarajevu, a nakon „polusatne drame“ pogođen je hicem iz snajperske puške u glavu, izvestio je sajt sarajevo-x.com. Portal navodi da je Jašarević prebačen u bolnicu. On je prethodno ranio dvojicu pripadnika policije.

Policija je demantovala da je napadač preminuo, kako su mediji prvobitno objavili. Prema pisanju sajta Dnevnog avaza, Jašarević je imao dvojicu pomagača od kojih je jedan ranjen u kuk. Jašarević je, prema navodima sarajevskih medija, izgledao kao pripadnik „vehabijskog pokreta“, a Federalna televizija i sarajevo-x.com javili su da je „došao iz Srbije“. Prema nezvaničnim informacijama on je rođen 1988. u Novom Pazaru. Navodno je prošle godine priveden tokom posete stranih diplomata Novom Pazaru.

Mediji su objavili da je Jašarević 2005. godine osuđen u Beču na tri godine zatvora zbog razbojništva, kada je uzeo 100.000 evra. a posle odležane kazne proteran je iz Austrije, prenosi Beta.

Ubrzo pošto su se začuli pucnji iz automatskog naoružanja, na teren su upućene brojne policijske patrole, među kojima i specijalci. Naselje Marindvor bilo je blokirano, a u ovom delu grada zavladala je panika. Građani koji su bili u blizini smešteni su u hotel Holidej in. Kako su rekli očevici, na Ambasadu SAD je pucano sa tramvajske stanice na Marindvoru. Očevici su napadača opisali kao muškarca s bradom od oko 40 godina, koji je sa sobom nosio torbu. Radnici obližnjeg Importann centra posle napada nisu mogli da napuste taj objekat jer ih je policija legitimisala i pretresala im automobile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari