Ekipa TV Tutin, novinar Mersid Agović i snimatelj Tufik Sadović, napadnuti su juče u tom gradu dok su bili na radnom zadatku. Njih dvojica su napadnuti dok su snimali građevinske radove na Domu kulture koje finansira Ministarstvo kulture. Agović je zadobio nekoliko udaraca koje su, posebno, vidljive na licu i na dalje lekarsko zbrinjavanje upućen je u novopazarski Zdravstveni centar. U saopštenju koje je izdala TV Tutin kaže se da su njihove kolege napali „javnosti poznati izgrednici“ u tom gradu.


„Zabrinjavajuće je i to da je izostala brza i adekvatna reakcija policije, pa je u Policijsku stanicu u Tutinu privedena samo televizijska ekipa radi davanja iskaza, dok su napadači nastavili mirno da ispijaju kafu na terasi obližnjeg restorana gde su se zadržali dvadesetak minuta. Pitamo se da li će policija i nadležni pravosudni organi preduzeti zakonom predviđene mere i ovaj napad na naše kolege adekvatno sankcionisati“ – navodi se u saopštenju TV Tutin i od ministra policije Ivice Dačića traže „hitno preduzimanje mera i istraži pozadina napada“.

Amir Numanović, glavni i odgovorni urednik ove medijske kuće, kaže da je odmah obaveštena Policijska uprava Novi Pazar u čijoj nadležnosti je policijska stanica u Tutinu i napad ocenjuje kao „direktan napad na TV Tutin i sve kojima je stalo do slobode medija“.

– Prema saznanjima, našu ekipu su napale pristalice Muamera Zukorlića, koji su učestvovali u nekoliko incidenata na području Sandžaka i često se ističu u provokacijama neistomišljenika – naglašava Numanović i dodaje da ih je Policijska stanica obavestila da se radi o četiri napadača, kojima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Mersid Agović se žali na bolove u glavi i ruci, za naš list je samo prokomentarisao da je to „sramota za jednu demokratsku državu da ne mogu normalno da obavljam svoj posao ni u centru grada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari