Opštinski sud u Zaječaru osudio je juče trojicu napadača na novinare na po 60 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja, pošto ih je oslobodio optužbe za napad na službena lica. Igor Prvulović, Miljan Manić i Ivan Lazarević iz Zaječara osuđeni su na po 60 dana zatvora za krivično delo nasilničkog ponašanja.

Opštinski sud u Zaječaru osudio je juče trojicu napadača na novinare na po 60 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja, pošto ih je oslobodio optužbe za napad na službena lica. Igor Prvulović, Miljan Manić i Ivan Lazarević iz Zaječara osuđeni su na po 60 dana zatvora za krivično delo nasilničkog ponašanja. Oni su napali novinare 13. jula na gradskom bazenu kada je ubijen njihov prijatelj Saša Stojković.
Snimatelju produkcijske kuće „Za media“, koji radi za više medija sa nacionalnom frekvencijom, napadači, prijatelji ubijenog Stojkovića, oteli su snimak sa mesta ubistva, a novinaru zapretili da će ga ubiti ako bude izveštavao o tom događaju. Sudija Biljana Cvetković ih je oslobodila optužbi za napad na službeno lice. Predsednik Udruženja novinara Srbije Nino Brajović, koji je prisustvovao izricanju presude, izrazio je razočarenje što napad na novinare nije okvalifikovan kao napad na službeno lice. U „Za Mediji“ su takođe razočarani kvalifikovanjem krivice. „Za nas novinare mnogo značajnije od kazne bi bilo to da se pravosuđe izjasni da li novinari privatno rade posao ili je njihov rad od javnog značaja“, rečeno je Beti u ovom mediju. Tužilaštvo se nije oglasilo povodom presude i još se ne zna da li će uložiti žalbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari