Od početka prolećnog dela prvenstva u Partizanu su predviđali da im je direktan duel sa Zvezdom najidealnija prilika za preuzimanje vrha tabele, ali pošto su ih komšijski kiksevi „pre vremena“ ustoličili na mestu, gde su proveli poslednje dve godine, crno-beli žele ove subote u svojoj Humskoj da iskoriste „meč loptu“ i pobedom nad večitim rivalom, dva kola pre završetka sezone, „kaparišu“ novu titulu.

– Mada nam odgovara i remi, razmišljamo samo o načinu na koji ćemo da pobedimo našeg večitog rivala i konkurenta u borbi za titulu – ne želi s digitronom u ruci na trenerski debi u „utakmici svih utakmica“, mladi strateg „parnog valjka“ Aleksandar Stanojević.

Naslednik Gorana Stevanovića ne plaši se odgovornosti. Ni protivnika.

– Odlikuje ih dobra transformacija, fudbaleri iz poslednje linije i veznog reda odmah guraju loptu špicevima, posle čega im se ostatak tima priključuje u završnici. To im je najveći adut, a mi treba da ga neutrališemo. I na mečevima bez pogodaka, komšije su ulazile u gol šanse, što zahteva dodatnu koncentraciju. Uostalom, derbiji uvek podrazumevaju dozu respekta i opreza.

Pohvale na račun igre Lazetića, Kadua i ostalih ne znače, međutim, zatvorenu igru domaćina.

– Nekada jeste, a nekada nije moguće nametnuti ofanzivni stil, na čemu insistiram od preuzimanja Partizana. Ali, realno – da bismo ih pobedili moramo ih napasti. Igramo na našem terenu, imamo bod prednosti, a ovaj tim je u prvom delu prvenstva već savladao istog rivala i to na njegovom terenu. Iako nam nedostaje Ljubomir Fejsa, verujem da ćemo se ponovo radovati – umereni je optimista Stanojević.

Isto razmišlja i kapiten Mladen Krstajić, čiji bi kambek u zadnju liniju, uz sjajnu golgetersku formu Klea i Diare, odnosno buđenje plejmejkerskog para Moreira – S. Ilić, trebalo da bude najjače šampionovo „oruđe“ u ovih 90 minuta.

– Derbi je spektakl. Želimo da damo maksimum i uveličamo taj dan, jer derbi to zaslužuje. Mi smo spremni, respektujemo protivnika, ali nadam se našoj pobedi – kaže iskusni štoper.

Sudi Jovanetić

Stadion: Partizana.

Kapacitet: 32.715 mesta.

Sudija: Boško Jovanetić (Užice).

Partizan: M. Božović – Knežević, M. Jovanović, Krstajić, Lomić – Petrović – Tomić, Moreira, S. Ilić – Kleo, Diara.

Crvena zvezda: Stamenković – Ninkov, Đorđević, Vilotić, Reljić – Savio, Bogdanović, Lazetić, Kadu – Jevtić, Lekić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari