Sedam američkih vojnika poginulo je tokom vikenda u Iraku, od čega četvorica u subotu, od eksplozije bombe u Bagdadu, saopštila je juče američka komanda u Iraku, javile su agencije. Bomba postavljena pored puta aktivirana je dok su vojnici tuda patrolirali, a usledila je pucnjava iz vatrenog oružja.

Sedam američkih vojnika poginulo je tokom vikenda u Iraku, od čega četvorica u subotu, od eksplozije bombe u Bagdadu, saopštila je juče američka komanda u Iraku, javile su agencije. Bomba postavljena pored puta aktivirana je dok su vojnici tuda patrolirali, a usledila je pucnjava iz vatrenog oružja. U incidentu su poginula četiri vojnika, a jedan je ranjen.
U subotu je od bombe u iračkoj pokrajini Dijala, severoistočno od Bagdada poginuo još jedan američki vojnik, a ranjena su petorica. U zapadnoj pokrajini Anbar u borbi je stradao još jedan američki vojnik, pripadnik Mornaričke pešadije, a još jedan u nesreći. U još jednom incidentu u Iraku juče su poginula tri čoveka, a ranjeno je sedmoro. Kako je saopšteno, automobil-bomba je eksplodirao na pijaci, na severu Bagdada, gde živi šiitsko stanovništvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari