Rijaset Islamske zajednice (IZ) Srbije saopštio je da je njihov verski poglavar reis-ul-ulema Adem Zilkić napadnut u noći između četvrtka i petka na magistralnom putu Raška – Novi Pazar. Reis Zilkić se vraćao sa iftara koji je bio priređen u Ambasadi SAD u Beogradu, a incident se dogodio na izlazu iz Raške.


– Sa sporednog puta niz brdo se sjurio automobil novopazarskih registarskih tablica i prvo je pokušao da udari u automobil predsednika opštine Tutin Bajra Gegića, a kada je to izbegnuto vozilo je krenulo ka automobilu u kojem sam bio. Posle izvesnog vremena preprečen mi je put, a iz tog automobila su izašla dva muškarca i prišli mom vozilu. Psovali su i lupali po automobilu. Odmah sam spustio sigurnosne brave i telefonom pozvao Gegića koji se vratio i napadači su otišli prema Novom Pazaru. Bilo je očigledno da je jedan od njih pripit. Slučaj smo prijavili policiji – kaže vrhovni poglavar IZ Srbije i dodaje da „od policije ne očekuje ništa“.

– Ovo je bio 29. napad na pripadnike IZ, imovinu i mene od 2007. kada su počela sva dešavanja u IZ. Nijedan slučaj nije rasvetljen. U gradu svi znaju ko je, a zvanične potvrde nema. Za poslednji incident ne mogu da kažem da je bio ciljan, jer da je neko hteo da ubije prvo bi ubio predsednika tutinske opštine – naglašava reis Zilkić.

Policijska stanica u Raški identifikovala je napadača i nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem zaključeno je da nema elemenata krivičnog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari