"Napadnut sam dok sam trčao u Košutnjaku, nalogodavac funkcioner SNS": Poslanik Jerković za Danas 1foto: Printskrin/Jutjub/KTV Zrenjanin

Narodni poslanik Aleksandar Jerković, povodom hapšenja i saslušanja tri osobe za koje tvrdi da su ga napale dok je trčao na Košutnjaku, je istakao da “očekuje farsu” od postupka, dodajući da je saznao da je “nalogodavac” funkcioner Srpske napredne stranke.

– Čovek koji se vidi na snimku je osoba kojoj je nadimak Struja i u pitanju je funkcioner SNS-a, koji je ranije bio odbornik Demokratske stranke. Policija je uhapsila tri osobe koje su se videle na snimku, ali onu četvoricu koja su me udarala nije. To mi govori da će istražni postupak biti farsa, tvrdi Jerković.

On dodaje da je policija analizom baznih stanica lako mogla da ustanovi ko je još učestvovao u napadu, ali da to nisu učinili. Kako navodi, ne može sa sigurnošću da tvrdi šta je bio motiv napada, naglašavajući da ima dve pretpostavke.

– Postoji mogućnost da su oni svesno organizovali napad na mene. Presreli su me na stazi za trčanje, na kojoj trčim svako veče, tvrdeći da ne mogu da prođem. Druga pretpostavka mi je da sam ih uhvatio u izvršenju nekog krivičnog dela, jer mi nije jasno šta su oni tamo tražili u devet uveče, naveo je Jerković.

Podsetimo, kako je saopštio MUP, policija je identifikovala, privela i obavila razgovore sa svim učesnicima događaja u kome su učestvovali poslanik Aleksandar Jerković i još tri osobe.

“Policija je u utorak, odmah posle prijave događaja u Pionirskom gradu, izašla na lice mesta, posle identifikacije učesnika sve osobe su privedene i obavljen je razgovor sa njima u kojem su izneli međusobne optužbe” dodaje se u saopštenju uz napomenu da će službene beleške i izveštaj biti prosleđeni Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari