Naprednjaci pokušavaju da pretnjama ugase Danas

Javnost i novinarska udruženja oštro osudili napade šefa poslaničke grupe SNS-a Aleksandra Martinovića na naš list

Ostavite komentar


  1. Дакле, кад неко прети силовањима и др. – то је у реду, а кад неко укаже на такво понашање – то је за осуду?

    1. Botino, jesu li novinari Danas-a „pretili silovanjem“ ili su pretili da će nekome „prerezati grkljan“, ili su nudili „betonske cipele“, ili možda novinari Danas-a vole „novinarke koje tako lako kleknu“, ili su novinari Danas-a Gebelsovski i Hitlerovski u Skupštini uzvikivali – „100 muslimana za jednog Srbina“…???

      Nisu, botino, to radili novinari Danas-a. Oni o tome izveštavaju i zato ih čitamo. I nastavićemo da ih čitamo, mi koji imamo kičmu i mozak.

      A vi ostali, napojite se na kanalizacionom otvoru zvanom informer.

  2. Niko nije savršen, danas došlo vreme da su pretnje samo reči, ako je tako onda opušteno i radimo dalje.

  3. Mi umesto da postanemo kulturan i fin narod, mi sve suprotno, gde se izgubila ta finoća i poštovanje ljudi.

    1. Povukao Predsednik,da ostavi utisak finoce 999/1000…U stranim zlatarama,gde otkupljuju staro zlato…pa i srpsko…

  4. Fašizam? Zar to nisu teške kvalifikacije? Pa gospodo, šta su onda za vas pretnje silovanjem, vešanjem itd. gospode Jeremića, Đilasa i njihove ostale ortačke bratije? Tu ste bili nečujni.

    1. Hahahaha, pametan si kao Martinovic, mozda i jos pametniji, kakve veze ima Danas sa izjavama nekih ljudi? Ali jedno je sigurno, nikada ljudi sa manje obraza i inteligencije nisu vodili ovu zemlju

      1. Pa ako je tako, kao što ti kažeš, zašto u Danas nema komentara o “silovanju, vešanju“ i ostalim bljuvotinama? A, kako kažeš, ovi “nepametni“, brinu zaista o našoj državi i o narodu, dok su tvoji “pametni“ sve pokrali što su mogli, oteli tom istom narodu, vratili ga unazad 50 godina, ni naši unučići neće moći da rade i zarade, koliko su nas ojadili. Sram ih bilo.

  5. Imam moralno pravo da i ovog puta branim postojanje lista „Danas“,kao njegov saradnik od osnivanja. Nije mi potaman što se koncepciski list „spustio“ na niće grane, u odnosu kada sam pisao za list u 20.v i početkom 21, veka do 2011.g. Promenom koncepcije i GAZDE i UREDNIKA, list mi nije 2014.godine objavio nekoliko tekstova na stranu DIJALOZI, pa ih je „stavio“ kao KOMENTARE, da bi se kasniji svi moji komentari izbrisali; jer je nekome smetala istina!
    Što se tiče novinarstva i slobode mišljenja, nažalost neko ko je od 1965.g. pisao kao saradnik u svim dnevnim listovima: može da kaže da sada u Srbiji vlada INFORMATIVNI MRAK!
    Za neke je list „danas“ kao ostao jedini list, koji nije pod REŽIMOM vlasti! To je tačno, ali šta rade udruženja, ministasrtvo kulture i nauke, da se postave sadržajno MEDIJUI(pisani i elektronski) prema programu normalnosti jednog demokratskog uređenpg društva i države:ono se ide sve naopako-nema dna propasti!
    Nemam nameru da se bavim tuđim sudbinama u politici, ali svako ko nema lični stav i nauku u kojoj je doktor nauke(Martinović i Orlič) sebe kao intelektualca i čoveka postavlja na takve niskew gra<ne primitivizma i upotreb e i zloupotrebe(to svi rade-eto MODERNO):fašisti, gebelsi, antifašisti…-jer ne vide ispred svoje avlije đubre zvano PRIMITIVIZAM i zaglupljivanje naroda u tabloidima i novinama(TV PINK, TV HEPI, Informer i druge TV i tabloidi). Ima nekih poput TV1 služe strancima(a najbolji novinari) a na drugoj strani(najgori) sluće APSOLUTIZAM Aleksandra Vučića. Skupština se pretvorila u cirkus. Opšte ludilo u Srbiji. Nema institucija koje će zaptiti grašanina kojni nije ni u jednoj stranci ili udruženju.
    Moja sugestija je da se svi počnu normalno ponašati i da umesto partiaske i lične interese zamene opštenarodnim inteeresima i služe svojim znanjem i moralom svojpoj državi i svome narodu.
    VUKABULAR prostakluka i uvreda i stvaranjem veštačkog nasilja radi urušavanja sistema i države, ne donosi dobo.
    Više toleranv+cije i neka se uvažava svaki stav u skupštini koji je diobar za narod i drćavu, a ne samo se stvaraju suludo jednoumlje, pa tako VIŠEPARTIZAM gubi smisao u Srbiji.
    Da ne bi se glođali kao KUČIĆI, neka se stvaraju normalni DIJALOZI na televizijama o svim temama, bez partiskog uplitanja u radu pravosuđa, novina i televizija; pa se tako može doprineti da se stvara normalno demokratsko društvo i država na vladavini prava, pravde i morala.
    Ovako i dalje ćemo tonuti u jednoumlje populizma i nacionalizma ka dnu i dovedemo u pitanje naš biološki opstanak; jer nam mladi odoše iz Srbije.
    Miroslav B Mladenović Mirac. Vlasotince, Srbija
    8.11.2018.g. VlASOTINCE

  6. Србија је у једном веома дугачком тунелу. Лист Данас је светло. Врло ретка и драгоцена појава за све који тунелом тумарају, уплашени. Само храбро, идемо даље, сви ми који се не бојимо светла. Остали, који се мраком хране и наслађују, пријатно им било.

  7. Botino, jesu li novinari Danas-a „pretili silovanjem“ ili su pretili da će nekome „prerezati grkljan“, ili su nudili „betonske cipele“, ili možda novinari Danas-a vole „novinarke koje tako lako kleknu“, ili su novinari Danas-a Gebelsovski i Hitlerovski u Skupštini uzvikivali – „100 muslimana za jednog Srbina“…???

    Nisu, botino, to radili novinari Danas-a. Oni o tome izveštavaju i zato ih čitamo. I nastavićemo da ih čitamo, mi koji imamo kičmu i mozak.

    A vi ostali, napojite se na kanalizacionom otvoru zvanom informer.

  8. Скупштинска заседања се више личе на ропац дављеника.Многи посланици нису свесни да су јавне личности и да као такви треба-МОРАЈУ-да поштују правила домаћег васпитања и култуног понашања.Они уопште не размишљају да начином свог опхођења наносе велику штету јер се људи и на њих угледају.

  9. Ne znam da li ima neke veze, ali do maločas, jedno pola sata, nisam mogao da pristupim sajtu Danas-a?

  10. Profesija kojoj pripadam mi daje za pravo da imam kvalifikovano mišljenje o temi Komunikacija i Ljudsko ponašanje.Novinsko informisanje je samo jedan oblik komunikacije i ja nemam dilemu da je list Danas prava novina koja daje prostor poziciji i opoziciji. Jel stalno čitamo u Danasu izjave i intervjue predsednika, premijerke i ministara – da.Pa normalno je onda da možemo da čitamo i izjave opozicionih lidera, tako se stvara prostor za sučeljavanje stavova i borbu mišljenja ali ta borba treba da se vodi snagom argumenata a ne argumentom sile. Što se tiče Martinovića i Orlića mislim da bi bilo neprofesionalno da javno iznosim profesionalne kvalifikacije ma kakve one da su, ali za njih imam jedan dobronameran savet, kad god se jave za reč da se sete da ih gleda istorija, to će im sigurno pomoći da svoju rečitost prilagode mestu na kome se nalaze.A po pitanju Parlamenta- to se definitivno pretvorilo u orkestar.

  11. Neko ukaze na istinu i odmah uslede napadi,ali dobro istina boli tako da je to razumljivo!

    1. To što rade Djilas i Jeremić.nisu pretnje već su pretnje ono što rade zli SNS paori.

  12. U ovoj zemlji je istina postala laž, laži koje plasiraju tabloidi istina i ništa nije čudno. Pitam se samo dokle ćemo stići. Danas je list, zapravo, jedan od retkih, koji nije podlegao ničijim manipulacijama. Podrška dragim kolegama…

Ostavite komentar


Društvo

Milićević posetio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore 7

Milićević posetio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore

Ministar bez portfelja zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je sinoć tematski letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore "Kad zaigra srpsko srce“ koji se od 15. do 20. jula održava u Osečini, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.