Predsednik Skupštine grada Požarevca, Bane Spasović 30. oktobra raspisao je izbore za Gradsku opštinu Kostolac, koji će se održati 15. decembra.

Od tog trenutka počele su predizborne radnje: prikupljanja potpisa, pravljenja izbornih lista, uzimanja izbornog materijala…a, već se zahuktava i izborna kampanja. Demokrate su prve poslale izbornu listu i na izbornom listiću biće pod rednim brojem 1. Odmah iza njih naći će se lista URS. Iako se očekivalo da će kostolački naprednjaci prvi prikupiti potpise i predati svoju listu, to se nije dogodilo. Razlog tome, kako saznajemo od pojedinih članova SNS iz Kostolca, je što centrala te stranke nije zadovoljna njome, pa je vratila na korigovanje. Vrh SNS im je naredio da na toj listi budu i predstavnici SPO-a i Nove Srbije, jer je tako dogovoreno. Lokalni naprednjaci vidno su razočarani tom preporukom „centrale“, jer smatraju da će im „nametnuti“ koalicioni partneri samo štetiti i da te stranke u Kostolcu nemaju nikakav rejting, ali su morali da se povinuju naredbi sa vrha, pa su na listi od 21. kandita za odbornike Gradske opštine Kostolac uvrstili i predstavnike SPO i NS. Kako smo saznali iz istog izvora SPO će imati dva predstavnika na toj listi, dok će Nova Srbija imati jednog. On nam je rekao da će jedan kandidat iz SPO-a biti na sedmom a drugi n a14 rdnom broju na listi, doć kandidat Nove Srbije biti na devetom mestu liste. SPO je tražio još jedno mesto na listi ali im je taj zahtev odbijen, jer, kako smo saznali, rečeno Im je da će, ako uđu u vlast, dobiti jedno mesto u veću. Ove detalje su u nedelju dogovorili jedan potpredsednik SPO-a iz Beograda i lokalni funkcioneri SNS.

Ostale stranke iz Kostolca, kao i nekoliko Grupa građana lagano skupljaju potrebnu dokumentaciju za izbore i oni će uskora predati svoje liste Izbornoj komisiji. Pretpostavlja se da će na izbornoj listi za odbornike Gradske skupštine Kostolac biti desetak stranaka, koalicija i Grupa građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari