Naprednjak osumnjičen za "polno uznemiravanje" koleginica 1Foto: Pixabay/Qimono

Kragujevački gradski pravobranilac Branko Petronijević juče je izjavio da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu prosledio krivične prijave koje su mu podnele radnice gradske uprave protiv gradskog funkcionera Z.M, „zbog polnog uznemiravanja“.

On je pojasnio da su mu se 1. februara obratile dve radnice gradske uprave i tom prilikom podnele pisanu prijavu u kojoj su navele da su od Z.M. „doživele polno uznemiravanje“, o čemu je blagovremeno obavešten gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji mu je odmah naložio da se u tom slučaju „postupi u skladu sa zakonom“.

Portal „Ucentar“ objavio je juče već pomalo „bajatu“ kragujevačku javnu tajnu da zaposlene u gradskoj upravi u Kragujevcu „za seksualno uznemiravanje“ već duže optužuju potpredsednika Skupštine grada, pukovnika u penziji, Zorana Mladenovića.

Mladenovići je na tu funkciju izabran 19. avgusta prošle godine ispred Srpske napredne stranke, čiji je član od novembra 2008. Potpredsednik Gradskog odbora SNS u Kragujevcu je od 2012, a od te godine do lane bio je odbornik naprednjaka u kragujevačkom lokalnom parlamentu.

Od 2017. član je Komisije MUP Srbije za rešavanje pritužbi građana na rad policije.

Inače, dvojica istaknuti naprednjačkih funkcionera u Kragujevcu u minulih nekoliko dana su već podneli ostavke.

Prekjuče je neopozivu ostavku podneo glavni gradski urbanista Kragujevca Ivan Marković „iz razloga lične prirode“ i obaveza koje ima na radnom mestu u Elektrošumadiji, u kojoj je zaposlen.

Nedavno je kragujevačka opozicija tražila njegovu smenu uz obrazloženje da je „falsifikovao potvrdu o radnom iskustvu“.

Krajem minule sedmice, neopozivu ostavku podneo je i Vladimir Dobi, član Gradskog veća Kragujevca za investicije i upravljanje projektima.

Dan ranije, Narodna stranka u Kragujevcu optužila je Dobija da je, u vreme višegodišnjeg boravka u SAD, hapšen u tamošnjoj saveznoj državi Kentaki, i to „zbog krađe u vrednosti manjoj od 500 dolara“, kao i navoda u biografiji o radu u američkim kompanijama, koje prema navodima NS, ne mogu da se nađu u evidenciji nijedne savezne države SAD.

Dobi je, nakon podnete ostavke, najavio tužbu protiv NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari