U Nikincima, mestu u rumskoj opštini, mesec dana nakon početka radova na kanalizacionoj mreži u Nikincima, u poseti ovom selu bili su čelnici lokalne samouprave. Na licu mesta uverili su se u dinamiku radova na izgradnji kanalizacije i postrojenja za prečišćavanje komunalnih otpadnih voda i, kako je tom prilikom rečeno, investicija teče po planu tako da se završetak prve faze radova na kanalizaciji očekuje do kraja godine.


– Radovi napreduju predviđenom dinamikom zahvaljujući i vremenu koje je idealno za ovakvu vrstu radova – kaže predsednik Opštine Goran Vuković. Reč je o izgradnji 13 kilometara kanalizacije i prečistača otpadnih voda ukupne vrednosti 280 miliona dinara.

Izvođač radova je „Projektomontaža“ iz Beograda. Sredstva za realizaciju su dobijena od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. Kako je planirano, do kraja godine biće završena prva faza projekta koja podrazumeva kopanje kanala i postavku cevi na deonici dugoj tri kilometra. Kompletan završetak kanalizacije očekuje se do kraja 2013. godine.

– Mi ćemo se truditi da sve bude završeno za dve i po-tri godine i da Nikinci budu prvo selo koje će imati kanalizaciju – navodi predsednik SO Ruma Nenad Borović i podseća na okolnost da će i buduće poslovanje sa Evropskom Unijom, izvoz i slične aktivnosti, zavisiti od toga da li ovde postoje standardi koje propisuje EU, a koji sigurno ne prihvataju septičke jame i probleme sa otpadnim vodama.

Predstavnici lokalne samouprave zadovoljni su dosadašnjim radom na izgradnji kanalizacije, baš kao i čelnici mesne zajednice koji ukazuju da je dobra komunalna opremljenost osnovni preduslov za dolazak investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari