Podržavajući projekat Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja „Očistimo Srbiju“, Pireus banka je donirala kontejnere i kutije za papirni otpad i gradu Požarevcu pod sloganom „Napuni do vrha“.

Ispred ove bankarske ustanove, regionalni menadžer Pireus banke, Emil Kulišić i direktorka filijale Pireus banke u Požarevcu, Gordana Atanacković, donirali su kontejner za papir, postavljen u ulici Veljka Dugoševića, i 50 kartonskih kutija za prikupljanje iskorišćenog papira, od čega je 30 primio pomoćnik direktora JKP „Komunalne službe“, Srđan Filipović, u ime građana Požarevca, dok je 20 kutija poklonjeno Visokoj tehničkoj školi Požarevac, ispred koje je sa nekoilicinom studenata poklon primio direktor, mr Vladan Đulaković.

– Naša banka je poznata kao zelena banka, čemu smo posvećeni i u matičnoj Grčkoj, a sa namerom da doprinesemo očuvanju životne sredine i buđenju svesti kod građana o važnosti zajedničkog napora u tom pravcu. Ovo je sa naše strane mali gest koji može grad Požarevac učiniti čistijim, istakao je regionalni menadžer Pireus banke, Emil Kulišić, na što je direktorka požarevačke filijale, Gordana Atanacković, između ostalog dodala da je Pireus banka svesna uticaja koji svaki pojedinac i kompanije imaju u očuvanju životne sredine i rešila da se aktivno uključi i doprinese tom cilju.

Ispred Grada Požarevca zahvalnost je iskazao pomoćnik direktora JKP „Komunalne službe“, Srđan Filipović: – Ovo je veliki korak. Uključivanje privrednih subjekata i banaka u očuvanje životne sredine vrlo je značajno u smislu razvijanja svesti građana i ostvarivanja dobrih rezultata u odbrani naše životne okoline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari