Napušteni psi ujeli 77.500 građana, opštine platile 25 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Треба поново увести шинтерску службу, каква је постојала пре 20 и више година.

  2. 1. Ovaj okrugli sto je organizovan bez prethodnog poziva i konsultacije OCD koji se bave sistemskom zaštitom životinja i koja imaju mnogo veća saznanja od gospode koja nisu zainteresovana od 2009 godine da se reši problem napuštenih životinja. Zapravo, najveći krivac je Uprava za veterinu koja svesno, konitinuirano ne sprovodi propise i strategije koji su još tada doneti. Da se sve poštovalo. sada bi situacija bila pod kontrolom.
    Niko ne pominje izvor napuštenih životinja a to je u značajnoj meri preko 3200 nelegalnih odgajivačnica koje niko ne kontroliše i koje svake godine štancuju, po podacima medjunarodne organizacije više desetina hiljada pasa. Šta mislite, gde završe oni koji nisu prodati usled ove hiperprodukcije?
    Za vašu infomraciju, sekretar Ministarstva poljoprivrede, Nenad Katanić umesto da nalozi mere njihovog kaznjavanja i kontrole,, javno se hvali kako je kinološki sudija. Uporedite broj odgajivača na sajtu Kin. saveza i zvaničnom registru Ministarstva poljoprivrede, pa će vam sve biti jasno.
    Javna je tajna da zaposleni po opštinama i njima bliski advokati imaju interesa da se ne kontrolišu zahtevi za odštetu usled ujeda… jer svi tu imaju interesa.
    Zahvaljujći tim nesrećnim životinjama raste kriminal, šverc koji je dostigao treće mesto po vrednosti, posle cigareta i droge, nelegalni pansioni, cveta posao veteirnarima koji leče o trošku gradjana unesrećene životinje,,, o nelegalnoj zoohigijeni koja hara na oko 30% drzave, a koju smo samo mi prijavili preko 20 puta Upravi, protiv koje je podneto više krivičnih prijava, a koju štiti Uprava,,, moze da se napiše knjiga.
    Ovi šinteri iz Vrnjačke banje su radili ili rade i sada u preko 50 opština,,, pse hvataju i nesterilisane (mada su plaćeni i obavezni da to učine),,, razbacuju širom drzave…. i nikom ništa.. Štiti ih vrh Uprave… pišu lazne podatke u zapsinicima,,, lazno tumače propise,,, žalili smo se i Narodnoj skupštini,,, i nikom ništa. https://www.facebook.com/groups/sindikatzazivotinje/permalink/2030938743785406/

    i dalje ignorišu nas udruženja,, a znate li zašto? zato što im ne odgovara da istina ode u etar…. Orca je miljenik Uprave… koju ne interesuju životinje,,, Orcin rad bi trebalo preispitati.. malo proveriti npr.. finansije.

    Kao što napisah….. napušteni psi su izvor ogromne zarada za sve u nizu… i drzava podrzave te u nizu…. ovo su pusta naklapanja, sasstanče već duze vreme i samo naplaćuju gradjanima svoj nerad a pretpostavljam da i Orca ima neki projekat koji neko finansira. i svi srećni sem životinja i nas, pravih ljubitelja životinja…. A VI NOVINARI STE KRIVI ŠTO ĆUTITE NE DATE NAM PODRŠKU. ne bi smeli da rade ono sto rade….ali u mraku tajnosti… rade i plaše se samo javnosti.

  3. Kriva je Uprava za veterinu , jer od 2009. godine ne sprovodi naloge Zakona o dobrobiti životinja, kao ni od 2005. ne sprovodi naloge Zakona o veterinarstvu. 90% ovih ujeda su lažni , a među njima je više od 90% ujeda od strane vlasničkih pasa. Prevaranti su redovna pojava u našem društvu u svim oblastima , pa i u ovoj. Haos postoji zbog neprimenjivanja zakona, a ne zato što zakoni nisu dobri. Sad hoćete da ubijate pse ? Pa zašto nisle eliminisali neodgovorne držaoce i vlasnike , imali ste vremena 12 godina da ih prekršanim kaznama uklonite.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.