– Ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović predao je na upotrebu zgradu za socijalne slučajeve u Malom Polju Opštini Bijelo Polje, nakon čega su on i gradonačelnik Bijelog Polja Tarzan Milošević postavili kamen temeljac za još jednu takvu zgradu na Ribarevinama. Vrijednost završenog objekta je skoro 200.000 evra, površine 456 kvadrata i zadovoljava sve potrebe stanovanja.

Ministar Numanović je istakao da je zbog zahtjeva socijalno ugroženih porodica postavljen i kamen temeljac na Ribarevinama za još 20 ovakvih stambenih jedinica, koje će naredne godine biti izgrađene.

– Na taj način ćemo pokušati da ublažimo stambenu problematiku socijalno ugroženih porodica. Takođe, narednih godina imamo plan da sa opštinom Bijelo Polje, kao i sa ostalim opštinama, u partnerskom odnosu radimo stambene objekte za socijano ugrožene i to u prigradskim sredinama i tamo odakle vode porijeklo ugrožene porodice, kazao je ministar Numanović. Gradonačelnik Milošević je najavio da će narednih dana korisnicima biti dodeljeni stanovi. „Raspodjelom stanova stvoriće se uslovi da 10 porodica riješe svoj stambeni problem, a mi ćemo i ubuduće nastaviti sa podrškom porodicama koje su u stanju socijalne potrebe“, kazao je Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari