Narodni pokret Jugosloveni: Predata inicijativa da se Jugoslovenima prizna pravo na naciju

Ostavite komentar


  1. Što se tiče srba, cijenim da su destabilizirajući faktor na Balkanu. U svemu je prikladno provjereno rješenje temeljeno na trećinama. No, ni ideja s Jugoslavenima nije loša, jer će u njih ući samo Srbi, pa je u konačnici i takova ideja svrsishodna.

  2. Postovani Tomislave steta takvoga razmisljanja, jer kao Jugoslavija bili smo velika zemlja, napredna i odavno bismo bili u EU a ovako rascepkani smo samo moneta za potkusurivanje velikih, znate nisu Amerikanci to za dzabe izmislili ali sve nase glave lude napravise deobe sa ratom bez potrebe, i postadosmo to sto smo bez obzira koje nacionalnosti, veroispovesti ili kako god se zvali narodi sa ovih prostora. Ziveli

  3. Ako se u Srbiji ukaze neka politicka potreba za Jugoslovenskom nacijom bice to ekspresno reseno kao i pitanje Bunjevacke nacije, koja postoji ekskluzivno samo u Srbiji i sluzi kao moneta za potkusurivanje sa Hrvatskom. Inace u Srbiji se nacije stvaraju i nestaju o´cas posla. Egipcani, Askalije, pa onda mogu i Jugosloveni.

  4. Ima oko 2 miliona ljudi iy mesovitih brakova
    Mi ne moyemo biti samo Srbi,samo Hrvati, samo Bosnjaci, samo Slovenci,Samo Crnogorci, samo Makedonci…
    vec smo i Hrvati i Srbi i Slovenci i Bosnjaci i Makedonci i Bunjevci i Crnogorci a bome u Vojvodini imamo u familiji i Slovake,Rusine, Ukrajicnce,Ruse, Cehe pa i MAdjare koji su dobrim delom s,ovenskog korena.

    Mi necemo VAS da guramo u neku zajednicku dryavu ali pustite NAS da budemo to sto jesmo a to je JUGOSLOVENI

  5. Ma koja jugoslovenska nacija? Da nam rasparcaju Srbiju trazeci kao nacija nekekvu novu jugoslaviju? neka idu to isto da trzae u zagreb, ljubljanu…Jugoslavija se raspala pre 30 i kusur godina, gde zivite jadni ljudi? Vase su ideje propale i mrtve, prihvatite realnost

  6. Nastavljaju se udari na Srbe i Srbiju i ponovo onim starim oruzjem Jugoslavijom i jugoslovenstvom.

  7. Onda da mi vratite, 12 hektara imanja, koje su mi komunisti oduzeli, u ime Jugoslavije i Jugoslovena. Serem vam se u ime, i u obraz, ali vama to ništa ne znači, nemate ni jedno ni drugo.

  8. Ponovo je na vidiku ideja Jugoslavije!! Živela Juga i bratstvo i jedinstvo među narodima!

  9. Najstrašnije je koliko se ovih neukih i nepismenih ovde javlja ,ne znaju ništa sem da mrze i da upiru prstom, da napadaju, ubijaju, i maltretiraju slabije od sebe.To je taj čuveni faktor krda, to je zašto smo ovde gde smo i zašto je Jugoslavija uništena, i to sve zbog ovih,ne nacionalista nego šovinista ,ovih što mrze sve što nije njihovo i više negoli volu ono što je njihovo, i to mislim u svim narodima i narodnostima, manjina koja je zavela 90 % normalnih i nabila nas u rat mržnju i propast.

  10. Ne mogu da verujem da se neko još zanosi jugoslovenstvom koje je uništilo Srbiju i srbski narod.

  11. Ne znam u cemu je problem. Ja sam se na nedavnom popisu, ako i na svim na kojima sam ucestvovao, izjasnio kao Jugosloven i niko mi to pravo nije osporio. U rezultati, apopisa navedeni smo kao nacionalnost i to je to. Sta tu ima vise da se prizna?

Ostavite komentar


Društvo

"Uradak sa jasnim primesama propagande Gebelsovskog tipa": Milivojević o spotovima protiv N1 i Nove 8

„Uradak sa jasnim primesama propagande Gebelsovskog tipa“: Milivojević o spotovima protiv N1 i Nove

Režiranjem i emitovanjem manipulativnog propagandnog uratka, koji predstavnici režima nazivaju spotom, a kojim se targetiraju televizije N1 i Nova S i svi zaposleni u ova dva objektivna i nezavisna medija, Srbija je vraćena u najcrnje vreme medijskih nesloboda, kada je ministar informisanja bio Aleksandar Vučič, navodi u pisanoj izjavi narodni poslanik Srđan Milivojević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.