Narodni pokret Srbije demantuje MUP: Naš poslanik se nije pozvao na imunitet, platiće kaznu 1Foto: N1

Narodni pokret Srbije (NPS) potvrdio je da je tačna informacija da je njihov poslanik Nenad Milojičić prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja, kao što je to navela policija u svom saopštenju, ali da nije tačno da se pozvao na poslanički imunitet.

„Milojičić se nije pozivao na poslanički imunitet, priznao je kršenje propisa, uredno će platiti kaznu za to i snositi odgovornost u skladu sa zakonom zbog prekršaja koji je napravio“, navodi se u saopštenju NPS, prenosi portal N1.

Iz Narodnog pokreta Srbije dodaju da su se uvek zalagali za odgovornost i da pravila važe podjednako za sve, bez obzira na to da li se neko bavi politikom ili ne, da li je iz redova vlasti ili opozicije.

„NPS izražava razumevanje zbog javne kritike i izvinjenje ukoliko je zbog ovoga došlo do uznemirenja javnosti, uz napomenu da bezbednost svih mora biti na prvom mestu. U zemlji u kojoj se svakodnevno gube životi u saobraćaju, Milojičić kao predstavnik građana koji su glasali za njega treba da snosi javnu osudu i ovim putem upućuje veliko izvinjenje javnosti zato što nije poštovao propise i za to će snositi zakonske sankcije“, istakli su.

MUP je u petak saopštio da je narodni poslanik N. M. vozio 127 km/h na mestu gde je dozvoljeno 50, da je preticao preko pune linije i počinio još saobraćajnih prekršaja, a da se pozvao na poslanički imunitet kada ga je zaustavila patrola saobraćajne policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari