Narodni pokret Srbije Kragujevac: Voda žuta a direktor Vodovoda bahat 1Vrućina ne pita za kvalitet - voda možda nije ispravna ali prija na vrelinu Foto: Z. S. M.

Kragujevački odbor Narodnog pokreta Srbija (NPS) saopoštio je danas da proteklih dana stanovnici tog grada imaju velikih problema sa pijaćom vodom, a da se u medijima pojavila izjava direktora Vodovoda i kanalizacije kako ne treba da brinu i da je voda „iako žute boje, bakteriološki ispravna“.

„Direktor te firme rekao je i da vodu ne moraju da piju oni kojima smeta što je žute boje, čime je pokazao bahatost, kao i nedostatak osećaja odgovornosti, što je zajedničko za mnoge čelnike i nameštenike aktuelne gradske vlasti“, ističe se u saopštenju NPS.

U saopštenju se navodi da to preduzeće finansiraju građani grada Kragujevca kroz plaćanje računa, a ovakav komentar direktora je, u najmanju ruku, skandalozan, posebno jer je u tom komunalnom preduzeću katastrofalno stanje, a cevovodi su stari oko 50 godina.

Građani Kragujevca imaju najskuplju vodu u Srbiji, kojoj je cena više puta rasla u proteklih nekoliko godina i sada je skoro 137 dinara po metru kubnom. Postavlja se pitanje da li su Kragujevčani za taj novac bar zaslužili bolji ljudski odnos, kad već kvalitet usluge nije na normalnom nivou, navodi NPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari