Kladovski pesnik Mihajlo Vasiljević laureat je 19. internacionalnog festivala poezije posvećenog Mihaju Emineskuu, jednom od najvećih pesnika Rumunije. Osim diplome i medalje sa likom rumunskog pesnika u čiju se čast organizuje Internacionalni festival poezije, Vasiljević je nagrađen i štampanjem dvojezične knjige pod nazivom „Zatvorenih očiju“.

Prestižno književno priznanje Mihajlu Vasiljeviću uručeno je na završnici Festivala poezije u banji Herkulanu Rumuniji. U konkurenciji je bilo više od 200 autora iz Bugarske, Moldavije, Ukrajine, Mađarske i Srbije.

– Nagradu koja nosi ime jednog od najvećih rumunskih pesnika svih vremena Mihaja Emineskua, zaista, nisam očekivao, jer je na festivalu bilo poznatijih književnih stvaralaca iz Srbije od mene, kao što je Adam Puslojić. Od 150 pesama, sa koliko smo mogli da konkurišemo, žiri je odabrao 55 i one su štampane u mojoj knjizi „Zatvorenih očiju“ na rumunskom i srpskom jeziku – kaže Mihajlo Vasiljević.

Vasiljević koji je član Udruženja književnika Srbije i jedan od osnivača Književnog kruga u Kladovu, do sada je objavio osam zbirki poezije, pri čemu su dve na srpskom i rumunskom jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari