Nasilje nad našim sećanjem

Tribina Novog optimizma „No pasaran! Petrovgrad? Neće proći.“ u Zrenjaninu

Ostavite komentar


  1. Svi govornici na tribini posle 5. Oktobra se nisu bunili kada su masovno menjana imena ulica po gradovima u Srbiji koji su nosili imena antifašista jer su te promene radili oni koji su bili protivnivi ličnosti sntifašista iz drugog svetskog rata, a kada su promenu imena tj vraćanje starog imena pokrenuli sadašnji predstavnici vlasti to je odjednom skandal.

  2. Nakon ove jeftine demagogije o antifašizmu i tobož negiranju tekovina istog, jedan sasvim dovoljan argument protiv Zrenjanina je to što je dobio ime po čoveku koji nema ama baš nikakve veze sa ovim gradom. Rođen u okolini Vršca, stradao takođe tamo. Drugo, ovo nije više Austro Ugarska da bi se grad zvao mađarski Nagy Becskerek ma koliko se u ovom članku upinjali da je to praistorijski pojam tako da je sasvim logično da se nazove Petrovgrad jer je ovo država Srbija na žalost jednog broja separatista.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.