Nasilje u porodici najteže ugrožavanje ljudskih prava

Meho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine

Ostavite komentar


  1. Iskreno se nadam da novi zakon o nasilju (posebno o nasilju u porodici) da zaživi u punom opsegu. Veliki je problem nasilje u malim i konzervativnom sredinama gde su svi rodbinskim povezani. Policija neće da interveniše, socijalne službe su skoro uvek na strani muža tj. oca a sud po pravilu odugovlači i nasilnik osokoljen time često se odlučuje na najdrastičniji postupak, odnosno ubistvo i samoubistvo. Treba drastično kažnjavati pomagače (nedavno je čovek pozajmio auto svom prijatelju kojim je ubica kidnapovao svoju bivšu suprugu i njenog budućeg supruga, ubio ih i izvršio samoubistvo. Zašto se "Prijatelj" ne osudi kao pomagač (isto kao i pozajmiti nekom oružje) i drastično kazniti za primer.

Ostavite komentar


Društvo

Ubijen policajac u Loznici 8

Ubijen policajac u Loznici

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je za RTS da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.