N, nude različitu listu kandidata a i spore se povodom brojnih pitanja.
Dvojica političara nisu se ni ranije slagali povodom pitanja otpuštenih sudija, naročito šefa pravde Iftikara Muhamada Čaudrija, koga je Mušaraf otpustio pre godinu dana. Čaudri je postao simbol kampanje protiv Mušarafa.

N, nude različitu listu kandidata a i spore se povodom brojnih pitanja.
Dvojica političara nisu se ni ranije slagali povodom pitanja otpuštenih sudija, naročito šefa pravde Iftikara Muhamada Čaudrija, koga je Mušaraf otpustio pre godinu dana. Čaudri je postao simbol kampanje protiv Mušarafa. Šarif je uveren da će ubediti Zardarija da se sudije vrate na svoja radna mesta imajući u vidu da je aktuelni predsednik Mohamed Mian Somro potpisao dekret koji predviđa automatsko vraćanje sudija u sudove, izjavio je juče visoki član Šarifove partije.
Među imenima koja se pominju za novog predsednika jeste predsednik Nacionalne skupštine Fehmida Mirza, iz Sind provincije, političke baze Zardarija i Aftab Šaban Mirani, bivši ministar odbrane i pouzadni član Pakistanske Narodne partije.
Poznato je da Zardari, udovac ubijene bivše premijerke Benazir Buto, takođe želi funkciju predsednika. Ali pitanje je da li će se Šarif složiti sa tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari