U sklopu opredeljenja Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ da se puna pažnja posveti i podizanju ukupnog standarda zaposlenih i jačanju kadrovske strukture, nastavljeni su radovi na jednom od najatraktivnjih objekata u Kostolcu.

Ovaj objekat, na kome se gradi novi deo Stambeno-poslovnog prostora „Park“, posetili su predstavnici PD „TE-KO Kostolac“ i lokalne samoprave grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac. Ovom prilikom, direktor kostolačke kompanije Dragan Jovanović istakao je da izgradnja novih stanova izuzetno značajna za radnike kopova i termoelektrana u Kostolcu. -U Kostolcu nije sagrađen ni jedan stambeni objekat za radnike gotovo dvadeset godina, što je stvorilo ozbiljne probleme u kadrovskom jačanju preduzeća, ali i rešavanju pitanja standarda života zaposlenih. Nakon završetka izgradnje „Lamele 3“, nastavljaju su radovi i na „Lameli 4“. Ova zgrada će imati ukupno 35 stanova, od kojih je do sada urađeno 17 koje je potrebno dodatno srediti, kao i četiri lokala. Lamela „4“ će imati 26 trosobnih i po tri garsonjere, jednoiposobna i dvoiposobna stana. Zgrada će imati suteren, prizemlje, dva sprata i potkrovlje, ukupne površine od 3275,74 kvadratnih metara. Radove, koji su zvanično počeli danas, a planirano je da se završe u maju 2014. godine, izvodiće preduzeće „Duking“ iz Smederevske Palanke, rekao je direktor Dragan Jovanović.

Stambeno-poslovni objekat „Park“ započet je u Kostolcu još daleke 1994. godine, četiri godine kasnije radovi su prekinuti, a gradnja je nastavljena tek 2011. godine. PD „TE – KO Kostolac“ u martu 2011. dolazi u posed objekata „Lamela 3“ i „Lamela 4“ . „Lamela 3“ je završena, sastoji se od poslovnog prostora i 13 stambenih jedinica, podeljenih radnicima na osnovu konkursa po utvrđenom pravilniku. Stanovi su 19. oktobra 2012. godine dati na zakup na neodređeno vreme, sa mogućnošću trajnog otkupa.

Osim direktora Jovanovića, na skupu su govorili i predsednik Sindikata „Termoelektrana Kostolac“ Dušan Bakić i predsednik Sindikata „Kopova Kostolac“ Jovica Tošković, koji su izrazili zadovoljstvo povodom nastavka izgradnje ovog objekta. Skupu su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, među kojima su bili načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić, predsednik GO Kostolac Vlada Vila, predesdnik Skupštine Požarevca Banete Spasović, zamenik predsednika Milić Jovanović, zamenik gradonačelnika Požarevca Miodrag Stepanović, poslovodstvo kostolačke kompanije i predsednik Skupštine PD „TE-KO Kostolac“ Dragoljub Laković sa članom Skupštine „TE-KO Kostolac“ Nebojšom Jočićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari